Κατηγορίες
Αθλήματα

Ο Τιμ απέκλεισε τον Τζόκοβιτς και πάει τελικό! (vid)

Αφού έχασε 4 match points στο 2o σετ, ο Ντομινίκ Τιμ επέστρεψε από το 0-4 στο tie-break του 3ου σετ και κέρδισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό, για να προκριθεί στον τελικό του ATP Finals για 2η διαδοχική χρονιά.

Μετά από έναν πολύ σπουδαίο αγώνα, που πλησίασε τις 3 ώρες σε διάρκεια, ο Ντομινίκ Τιμ κέρδισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 7-5, 6-7 (10), 7-6 (5) και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του ATP Finals, τον τελευταίο τελικό της χρονιάς.

Όπως αναφέρει το tennisnews, για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Τιμ “φρενάρει” την πορεία του Τζόκοβιτς στο ATP Finals, αφού και πέρσι τον είχε κερδίσει στη φάση των ομίλων – ξανά σε tie-break 3ου σετ – ενώ ο πρωταθλητής του US Open προκρίθηκε στον τελικό του ATP Finals για 2η διαδοχική χρονιά. Θυμίζουμε πως πέρσι πέρασε για 1η φορά από το round robin, αλλά στον τελικό έχασε από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Εκτός από τη σπουδαιότητα της πρόκρισης στον τελικό του Λονδίνου, ο Τιμ σημείωσε άλλο ένα ορόσημο με τη νίκη του απέναντι στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, φτάνοντας τις 300 νίκες καριέρας στο ATP Tour!

Ο 27χρονος Αυστριακός ολοκλήρωσε τον αγώνα με 50 winners, ενώ έκανε και 39 αβίαστα λάθη. Σε πολύ χαμηλότερα νούμερα κινήθηκε ο Τζόκοβιτς, που κέρδισε τους περισσότερους πόντους του με λάθη του αντιπάλου του, είτε με δική του ευθύνη (λάθη υπό πίεση) είτε χωρίς (αβίαστα), για να φτάσει τους 23 winners, ενώ υπέπεσε και σε 27 αβίαστα λάθη.

Εκτός από πολύ απαιτητικό σωματικά, καθώς ολοκληρώθηκε έπειτα από 2 ώρες και 54 λεπτά, ήταν ένα παιχνίδι με τεράστιες απαιτήσεις και στον ψυχολογικό τομέα. Και οι δυο παίκτες φάνηκαν πολύ δυνατοί, με τον Τιμ να είναι λίγο καλύτερος στο 1ο σετ και να το κερδίζει δίκαια με 7-5, χάρη στο μοναδικό break που είχε ολόκληρο το παιχνίδι, στο 11ο game (6-5).

Στο 2ο σετ ο Τζόκοβιτς ήταν σαφώς πιο καλός από το 1ο, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του και να το κερδίσει νωρίτερα. Συγκεκριμένα οι δυο παίκτες είχαν από μια ευκαιρία για break στα πρώτα 8 games και ο Σέρβος είχε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει το σετ στο 12o game, όταν δημιούργησε διπλό set point στο 5-6, 15-40.

Ο Τιμ ανταπεξήλθε με καλά σερβίς και κέρδισε το game για να στείλει το σετ στο tie-break, όπου είχε 4 ευκαιρίες για να κλείσει το ματς. Ο Τζόκοβιτς έσωσε και τα 4 match points, το τελευταίο μάλιστα με τρομερό τρόπο, για να κερδίσει το συγκλονιστικό tie-break με 12-10 και να επιστρέψει για τα καλά στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Στο αποφασιστικό σετ οι δυο παίκτες συνέχισαν να σερβίρουν αρκετά καλά και να κρατούν εύκολα ή δύσκολα τα σερβίς τους, χωρίς πάντως να απειληθούν με break point. Ο Τιμ έχασε 9 πόντους σε όλα τα service games του και ο Τζόκοβιτς 10.

Το tie-break ήταν αναπόφευκτο και εκεί έγινε το αντίστροφο από το προηγούμενο σετ, με τον Τζόκοβιτς αυτή τη φορά να έχει τη μεγάλη ευκαιρία για να το κερδίσει, αφού ο Σέρβος έκανε πολύ καλό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 4-0.

Από εκείνο το σημείο ο Τιμ έπαιξε τρομερό τένις, κέρδισε τους 6 επόμενους πόντους και βρέθηκε ξαφνικά σε διπλό match point, στο 6-4! Ο Nole έσβησε το πρώτο (5ο συνολικά στο ματς) στο σερβίς του, αλλά το επόμενο σερβίς ήταν στα χέρια του Τιμ που αυτή τη φορά ήταν πολύ ψύχραιμος και ολοκλήρωσε τον μεγάλο θρίαμβο, έστω κι αν χρειάστηκε την 6η του προσπάθεια.

Αυτή ήταν η 5η νίκη του Τιμ επί του Τζόκοβιτς σε 12 αναμετρήσεις (5-7), 25η στη φετινή χρονιά (25-7) και 300ή στην καριέρα του (300-155). Ο πρωταθλητής του US Open θα διεκδικήσει αύριο τον 2ο φετινό του τίτλο, μετά από το Grand Slam της Νέας Υόρκης, ενώ θα παίξει στον 3ο του φετινό τελικό, καθώς ήταν φιναλίστ και στο Australian Open.

Ο τελευταίος του αντίπαλος στην O2 Arena αλλά και στη σεζόν, θα προκύψει από τον άλλον ημιτελικό, ανάμεσα στον Rafael Nadal και στον Daniil Medvedev (22:00GR, COSMOTE SPORT 6HD).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected