Αθλήματα

ATP Finals: Η ώρα του τελικού

Οι δυο καλύτεροι παίκτες αυτής της εβδομάδας, o Ντομινίκ Τιμ και ο Ντανιήλ Μεντβέντεφ, θα μονομαχήσουν σήμερα για τον πρώτο τους τίτλο στο ATP Finals, στην τελευταία “παράσταση” στην O2 Arena για τη διοργάνωση. 

Ο τελικός του ATP Finals, που θα είναι και ο τελευταίος τελικός για το 2020 στο ATP Tour, θα αρχίσει σήμερα, στις 20:00 ώρα Ελλάδας, και θα μεταδοθεί ζωντανά από το COSMOTE SPORT 6HD.

Όπως αναφέρει το tennisnews, οι Τιμ και Μεντβέντεφ είναι δίχως αμφιβολία οι καλύτεροι παίκτες του φετινού τουρνουά και προκρίθηκαν δίκαια στον τελικό, κερδίζοντας αμφότεροι μετά από μεγάλα ματς τους δυο καλύτερους παίκτες των τελευταίων ετών, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφαελ Ναδάλ (αντίστοιχα).

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος ανέτρεψε το 3-6, 4-5 με τον Nadal, παρέμεινε ο μόνος παίκτης που δεν έχει ηττηθεί στο φετινό ATP Finals, που γίνεται για τελευταία φορά στο Λονδίνο, κλείνοντας ένα πολύ επιτυχημένο κεφάλαιο για την ιστορία του θεσμού, ξεκινώντας από το 2009. Θυμίζουμε πως το 2021 και έως το 2025 τουλάχιστον, το τουρνουά θα γίνεται στο Τορίνο.

Ο Τιμ έχει μια ήττα, αλλά ήταν στον αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα του με τον Andrey Rublev. Πέρα απ’ αυτό το παιχνίδι, διαγράφει μια εξίσου εντυπωσιακή πορεία με τον Μεντβέντεφ στο τουρνουά, κερδίζοντας τους Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφαελ Ναδάλ και Στέφανο Τσιτσιπά.

Όποιος και αν είναι ο νικητής, θα έχουμε νέο πρωταθλητή στο ATP Finals, καθώς κανείς από τους δυο δεν έχει κερδίσει τον τίτλο στο παρελθόν. Θα είναι μάλιστα η 4η διαδοχική χρονιά με νέο πρωταθλητή στο θεσμό, αφού το 2017 είχε κερδίσει ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, το 2018 ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ και το 2019 ο Τσιτσιπάς.

Για τον Μεντβέντεφ θα είναι και ο μεγαλύτερος τίτλος στην καριέρα του, έχοντας κερδίσει και 3 Masters 1000, συμπεριλαμβανομένου του Paris Masters πριν 2 εβδομάδες. Ο Τιμ φυσικά κέρδισε πριν δυο μήνες το πρώτο του Grand Slam στο US Open. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως θα είναι ο 3ος τελικός στο 2020 για τον Αυστριακό, μετά από το Australian Open και το US Open!

Όσον αφορά την προϊστορία των δυο παικτών, ο Τιμ έχει καλύτερες αναμνήσεις, κερδίζοντας τον Μεντβέντεφ 3 φορές σε 4 συναντήσεις. Η μια απ’ αυτές ήταν και αρκετά πρόσφατα, στα ημιτελικά του US Open, όπου κατάφερε να επιβληθεί με 3-0 σετ. Σε indoor τουρνουά έχουν παίξει μόνο άλλη μια φορά, στην 1η τους συνάντηση το 2018 στην Αγία Πετρούπολη, όπου ο Τιμ  είχε χρειαστεί το tie-break του 3ου σετ για να πάρει τη νίκη.

Πριν από τον τελικό του μονού, η O2 Arena θα φιλοξενήσει φυσικά τον τελικό του διπλού, που θα αρχίσει στις 17:30 ώρα Ελλάδας. Ο Αυστριακός Γιούργκεν Μέλτζερ και ο Γάλλος Έντουαρντ Ρότζερ-Βέσελιν, θα αντιμετωπίσουν τον Κροάτη Νίκολα Μέκτιτς και τον Ολλανδό Γουέσλεϊ Κούλχοφ.

Το πρόγραμμα της Κυριακής:

Κεντρικό γήπεδο :
17:30 Γιούργκεν Μέλτζερ/Έντουαρντ Ρότζερ-Βέσελιν v. Γουέσλεϊ Κούλχοφ/Νίκολα Μέκτιτς
20:00 Ντανιίλ Μεντβέντεφ v. Ντομινίκ Τιμ COSMOTE SPORT 6HD

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected