Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Στην κορυφή της Primera η Ατλέτικο, κέρδισε στο ντέρμπι τη Μπαρτσελόνα (vid)

Ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης στη Μαδρίτη, με την Ατλέτικο να παίρνει τελικά τη σπουδαία νίκη επί της Μπαρτσελόνα, “πιάνοντας” στο ρετιρέ τη Σοδιεδάδ που έχει όμως ένα παιχνίδι περισσότερο. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης σημείωσε ο Καράσκο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Η Ατλέτικο έδειξε πως είναι το «αφεντικό» του ντέρμπι από νωρίς, η Μπαρτσελόνα του Κούμαν παρουσίασε στο ματς όλες τις αδυναμίες της και οι Μαδριλένοι κέρδισαν με 1-0. Στο -9 από την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε οι αποκαρδιωτικοί Μπλαουγκράνα.

Σε ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι της χώρας, η Ατλέτικο μπήκε με το «μαχαίρι στα δόντια» απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Το σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Καταλανών και τη κακή μέρα του Μέσι και πήρε τη νίκη με 1-0. Φόβοι για σοβαρό τραυματισμό του Πικέ.

Οι Μπλαουγκράνα μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με σκοπό να βάλουν ένα γκολ που θα έβαζε τις βάσεις για ένα θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο μάταια. Ο Γκριεζμάν πήρε τη μπάλα από τον Ντεμπελέ στο 5ο λεπτό όμως η προσπάθεια που έκανε πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Η πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού για γκολ ήρθε από τα πόδια των γηπεδούχων. Ο Γιορέντε δέχτηκε τη μπάλα από τον Κορέα στο 12′, χωρίς η μπάλα να του κάνει το χατίρι καθώς κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και έτσι δεν έγινε το 1-0.

Μετά το πρώτο εκρηκτικό 20λεπτο οι δύο ομάδες κατέβασαν ταχύτητα, εξουδετερώνοντας παράλληλα η μία την άλλη, για να έρθει η φάση του 41′ και να εμφανιστεί για πρώτη φορά στο χορτάρι ο Λιονέλ Μέσι, με τον Αργεντινό να ξεφεύγει με υπέροχο τρόπο από την προσοχή τριών παικτών της “Ατλέτι” και να δέχεται πάσα από τον Άλμπα, για να μπει στην περιοχή από τα αριστερά αλλά να νικηθεί στο τετ α τετ με τον Όμπλακ.

Δεν ήταν ωστόσο αυτή η τελευταία μεγάλη φάση στο πρώτο ημίχρονο, με τους ροχιμπλάνκος να κρατούν το καλύτερο για το τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Πικέ έκανε λάθος κοντρόλ και έχασε τη μπάλα με την Μπαρτσελόνα στην επίθεση, ο Κορέα έβγαλε αμέσως κάθετη πάσα, ο Τερ Στέγκεν έκανε απίστευτα αποτυχημένη έξοδο πολλά μέτρα εκτός περιοχής του και ο Καράσκο τον πέρασε, για να γράψει το 1-0 με μακρινό πλασέ στην ανυπεράσπιστη εστία!

Συνθέσεις

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Σάβιτς, Χιμένες, Τρίπιερ, Ερμόσο, Κόκε, Σαούλ, Γιορέντε (73′ Ντιέγκο Κόστα), Καράσκο (90+1′ Φελίπε), Κορέα (84′ Κονκτομπιά), Ζοάο Φέλιξ (84′ Λεμάρ)

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Πικέ (62′ λ.τ. Ντεστ), Λενγκλέ, Σέρζι Ρομπέρτο, Ζόρντι Αλμπα, Πιάνιτς (83′ Τρινκάο), Ντε Γιονγκ, Ντεμπελέ, Πέδρι (57′ Κουτίνιο), Μέσι, Γκριεζμάν (83′ Μπρέθγουεϊτ).

δείτε βίντεο ΕΔΩ

Αποτελέσματα :

Παρασκευή 20/11

Οσασούνα – Ουέσκα 1-1 (68′ Γκαρσία / 5′ Ραμίρες)

Σάββατο 21/11

Λεβάντε – Έλτσε 1-1 (12′ Μελέρο / 64′ Μορέντε)

Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (76′ πεν. Μορένο / 2′ Ραμόν Ντίας)

Σεβίλλη – Θέλτα 4-2 (6′ Κουντέ, 45+3′ Εν-Νεσιρί, 85′ Εσκουντέρο, 87′ Μουνίρ / 10′ Άσπας, 36′ Νολίτο)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-0 (45+3′ Καράσκο)

Κυριακή 22/11

Έιμπαρ – Χετάφε (15:00)

Κάντιθ – Ρεάλ Σοθιεδάδ (17:15)

Γρανάδα – Βαγιαδολίδ (19:30)

Αλαβές – Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα 23/11

Μπιλμπάο – Μπέτις (22:00)

Η βαθμολογία

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected