Κατηγορίες
Διάφορα

Κυβερνητικό σχέδιο για να ανοίξουν όλα τα σχολεία στις 7 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός ανακοινώνει την παράταση του lockdown

Σχέδιο της κυβέρνησης για άνοιγμα όλων των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου, νέο μήνυμα Μητσοτάκη στο τέλος της εβδομάδας για παράταση του lockdown.

Σχέδιο για άνοιγμα όλων των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου έχει καταρτίσει η κυβέρνηση και θα ξεδιπλωθεί ακόμη και μέσα στην εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews.

Το σχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει να γίνονται διαρκώς χιλιάδες δειγματοληπτικά rapid τεστ σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα αφού ανοίξουν πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή θα επιστρέψουν στις τάξεις τους από τους μικρούς μαθητές των παιδικών σταθμών έως και το Λύκειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί με νέο μήνυμα του στον Ελληνικό λαό στο τέλος της εβδομάδας, με πιο πιθανή ημερομηνία της μετάδοσης του να είναι αυτή της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου και να ανακοινώνει το σχέδιο της κυβέρνησης ώστε να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων με το δυνατόν λιγότερο ρίσκο εξάπλωσης του Covid-19 στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους μαθητές.

Εκτός από το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων, ο Πρωθυπουργός στο μήνυμα του θα αναφερθεί στην παράταση του lockdown και μετά τις 30 Νοεμβρίου, όπως εμμέσως προαναγγέλλουν σχεδόν όλα τα κυβερνητικά στελέχη σε δηλώσεις τους αλλά και στο σχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Το σχέδιο της κυβέρνησης θέλει το άνοιγμα αυτό των καταστημάτων λιανικής να τοποθετείται στις 14 Δεκεμβρίου. Όσο αφορά την εστίαση το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ενώ ο μέχρι τώρα σχεδιασμός με κριτήριο ότι η επιδημιολογική καμπύλη σταθεροποιηθεί άμεσα και μειωθεί τις επόμενες ημέρες, θέλει να ανοίγουν μόνο τα εστιατόρια στις 21 Δεκεμβρίου με πάρα πολύ αυστηρά μέτρα. Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι μπαρ, πίστες και οποιαδήποτε μορφή επιχείρησης στον χώρο της διασκέδασης με ζωντανή μουσική δεν θα ανοίξει εντός των εορτών.

Παράλληλα εντός των εορτών ο κυβερνητικός σχεδιασμός θέλει να μην επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού σε όλη την επικράτεια. Ερωτηματικό ακόμη υπάρχει αν θα αρθεί η νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Παράλληλα είναι δεδομένο ότι εντός των εορτών δεν θα ανοίξουν χειμερινά τουριστικά θέρετρα, χιονοδρομικά κέντρα ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε αυτά.

Στο κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζονται παράλληλα και ένα σχέδιο για το πως δεν θα μείνουν μόνοι τους συμπολίτες μας που μένουν μόνοι τους. Με στόχο να μην μείνει μονος του κανείς τα Χριστούγεννα υπάρχουν σκέψεις και συζητήσεις αυτές τις ήμερες ώστε να βρεθεί και να ανακοινωθεί κάποιος συγκεκριμένος τρόπος για να υπάρξει πρόνοια για αυτές τις περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση όπως είχε αποκαλύψει το Dnews το σχέδιο της κυβέρνησης είναι το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα γίνει σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο έως 9-10 άτομα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected