Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Basket

Η διακοπή στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών έστειλε 16 ξένες παίκτριες στην έξοδο!

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι ομάδες της Α1 γυναικών μπάσκετ βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης λόγω της διακοπής. Δεκαέξι ξένες αποχώρησαν για να βρουν ομάδα, καθώς σχεδόν παντού παίζεται μπάσκετ, ενώ πολλές ακόμα είναι stand by προς… την έξοδο.

Η έρευνα του Sportbubble προκαλεί… σοκ και δέος, καθώς οι αριθμοί είναι αμείλικτοι για την κατάσταση που έχει περιέλθει το πρωτάθλημα.

Οι ομάδες αναγκάζονται να αφήσουν ελεύθερες τις αθλήτριες προκειμένου να βγάλουν την οικονομική θηλιά από πάνω τους, ενώ και όσοι διατηρούν το ίδιο ρόστερ έχουν προχωρήσει σε μαζικές περικοπές, με θλιβερές συνέπειες για εκατοντάδες εργαζόμενες που είναι ως επί το πλείστον ανασφάλιστες.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση που αποτυπώνει ανάγλυφα το πρόβλημα:

Πριν από λίγα 24ωρα η γυναικεία ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε επειγόντως την σύγκλιση τηλεδιάσκεψης με όλα τα σωματεία της Α1. Ζητούσε επίσης την μεσολάβηση της ΕΟΚ προκειμένου να αποσταλεί στον ΕΟΔΥ πρόταση τήρησης πρωτοκόλλων για την Α1 Γυναικών, αναλόγων με αυτά που ισχύουν στην Basket League ώστε να επιστρέψουν το συντομότερο στα παρκέ.

Το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών αυτή τη στιγμή είναι το μοναδικό που έχει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο διακοπεί. Διοργανώτρια αρχή στη χώρα μας, θυμίζουμε πως είναι η Ελληνική Ομοσπονδία(ΕΟΚ) ενώ δεν λογίζεται -και δεν είναι- επαγγελματική λίγκα, όπως αντίστοιχα συμβαίνει με την Α1 Ανδρών.

Δεν θα ήταν υπερβολή, ούτε αυθαίρετο συμπέρασμα αν λέγαμε πως το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον… αέρα. Ουδείς γνωρίζει πώς και κάτω από ποιες συνθήκες θα μπορέσει να ξεκινήσει στο μέλλον από την στιγμή που αρκετές ομάδες άρχισαν να …φυλλορροούν σε επίπεδο έμψυχου υλικού. Αρκετές ξένες παίκτριες έχουν αποχωρήσει αναζητώντας νέα επαγγελματική στέγη, ενώ άλλες έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους.

Αλαλούμ επικρατεί με το θέμα των συμβολαίων. Κάποιες ομάδες συνεχίζουν να καταβάλουν κανονικά μισθούς κάποιες άλλες προχώρησαν σε διακανονισμούς ψαλιδίσματος κατά 50% κι άλλες καταβάλουν μόλις το 30% των αμοιβών. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες που απλώς έχουν σηκώσει τα χέρια…ψηλά μη μπορώντας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Το στενάχωρο είναι πως οι Ελληνίδες παίκτριες αγωνίζονται στην πλειοψηφία τους ανασφάλιστες.

“Είναι αναγκαίο να έχουμε το αργότερο μέχρι αρχές Δεκεμβρίου μια εικόνα σχετικά με το μέλλον του πρωταθλήματος, τουλάχιστον ένα πλάνο. Μέχρι πότε θα κρατούν τις παίκτριες οι ομάδες;” ,εξηγεί εκπρόσωπος σωματείου.

Η ανάλυση ανά ομάδα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected