Κατηγορίες
Διάφορα

Πιερία: Σε 48 ώρες συγκέντρωσαν χρήματα και αγόρασαν στολές απαραίτητες για τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ

Ένα διαδικτυακό κάλεσμα ήταν αρκετό και σε περίπου 48 μόλις ώρες η εθελοντική ομάδα δράσης Νομού Πιερίας «Ο τόπος μου», μια ομάδα με μεγάλη δράση στην ευρύτερη περιοχή, κατόρθωσε να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται ώστε να εξασφαλιστούν στολές υψηλής προστασίας για τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Όπως αναφέρει στο makthes.gr ο Ηλίας Τσολακίδης, ιδρυτικό μέλος της εθελοντικής ομάδας με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν εξασφαλίστηκαν 800 στολές οι οποίες αναμένεται να καλύψουν τις ανάγκες του προσωπικού για περίπου ένα μήνα.

img-20201123-094437-q1HR9.jpg

«Την Πέμπτη το απόγευμα απευθύναμε το κάλεσμα και ξεκίνησαν οι καταθέσεις των συμπολιτών μας στον τραπεζικό λογαριασμό. Μέσα σε δυο ημέρες συγκεντρώθηκε το ποσό» αναφέρει ο κ. Τσολακίδης, συμπληρώνοντας πως κάτοικοι του νομού Πιερίας συνέδραμαν από 1 έως 100 ευρώ, όσα μπορούσε ο καθένας. «Συνολικά 101 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας» λέει ο κ. Τσολακίδης συμπληρώνοντας πως συγκεντρώθηκαν περίπου 5.000 ευρώ.

Σήμερα παραδόθηκαν από την ομάδα στον κήπο του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, όπου δραστηριοποιείται η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας «Ο τόπος μου» οι 300 στολές υψηλής προστασίας. Τις στολές παρέλαβαν από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Καπνικού Σταθμού η διοικήτρια του ΕΚΑΒ και ο πρόεδρος των Εργαζομένων. Αναμένεται να δοθούν άλλες 500 στολές. Σημαντική, κατά τον κ. Τσολακίδη ήταν και η δωρεά του συλλόγου Freundeskreis Elliniko e.V. από το Αμβούργο της Γερμανίας ύψους 2.500 ευρώ.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που βοηθάμε τους εργαζόμενους των νοσοκομείων και το ΕΚΑΒ. Δεκάδες φορές έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες στήριξης του Νοσοκομείου» αναφέρει ο κ. Τσολακίδης.

Η εθελοντική ομάδα δράσης Νομού Πιερίας ιδρύθηκε πριν 13 χρόνια, το 2007 και όλα αυτά τα χρόνια έχει προχωρήσει σε εκατοντάδες δράσεις με σκοπό τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Στόχος της ίδρυσης, όπως αναφέρει ο κ. Τσολακίδης ήταν η Προστασία του Περιβάλλοντος μέσα από τη δράση «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο Δάσος» με την ενίσχυση του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και την μείωση των πυρκαγιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ίδρυσε ένα από τα πρώτα κοινωνικά παντοπωλεία στη χώρα, όπως και κοινωνικό φαρμακείο που λειτουργούν στις εγκαταστάσεις του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης. Τα τελευταία επτά χρόνια πραγματοποιεί τη δράση «Χριστουγεννιάτικο Χωριό». Όλος ο χώρος του Καπνικού Σταθμού μετατρέπεται σε ένα χριστουγεννιάτικο χωριό, με δωρεάν είσοδο και με μοναδική υποχρέωση των επισκεπτών να δωρίσουν βιβλία ή τρόφιμα. Πέρσι, κατά τη διάρκεια του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού» συγκεντρώθηκαν 2.500 βιβλία τα οποία δόθηκαν σε 69 νηπιαγωγεία. Τη δράση στηρίζουν 150 επιχειρήσεις. Ο Καπνικός Σταθμός, όπου φιλοξενείται η εθελοντική ομάδα ήταν ένα εγκαταλελειμμένο δημόσιο κτίριο που ρήμαζε και το οποίο παραχωρήθηκε στην εθελοντική ομάδα. Εντός του Καπνικού Σταθμού λειτουργεί Πρότυπο Πολιτιστικό Κέντρο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected