Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Διάφορα

Το Νοσοκομείο Δράμας εκπέμπει SOS : Νοσηλεύονται 12 διασωληνωμένοι, περισσότεροι από 50 οι θάνατοι μέσα σε έναν μήνα

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Δράμας εξαιτίας της αύξησης των περιστατικών με covid.

Όπως αναφέρουν τα Χρονικά Δράμας, δώδεκα ασθενείς θετικοί στον ιό νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι μέχρι το Σάββατο, ενώ και ο χώρος του νεκροτομείου έχει πλέον γεμίσει, σύμφωνα με όσα έχει κάνει γνωστά η πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του Νοσοκομείου της Δράμας, κ. Παρθένα Κιόρτεβε.

Τη δραματική αυτή εικόνα συμπληρώνει η μαρτυρία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Γιώργου Παπαδόπουλου ο οποίος επεσήμανε ότι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του covid-19, είναι περισσότεροι από 50 σε διάστημα μόλις ενός μήνα. Όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά, την Παρασκευή υπήρχαν ασθενείς, θετικοί στον covid-19, που περίμεναν για να εισέλθουν στο Νοσοκομείο για περίπου 6 με 8 ώρες. Κάποιοι από αυτούς αναγκάστηκαν να φύγουν και να επιστρέψουν στο σπίτι τους λόγω της πολύωρης αναμονής και των χαμηλών θερμοκρασιών καθώς πρόκειται και για ασθενείς υποφέρουν και από υποκείμενα νοσήματα. Ο κ. Παπαδόπουλος, παράλληλα επιβεβαίωσε ότι στο Νοσοκομείο της Δράμας έχει μεταφερθεί υγειονομικό προσωπικό προκειμένου να ενισχύσει τη λειτουργία του, κάτι που έγραψαν ήδη την προηγούμενη εβδομάδα τα «Χ» μετά από σχετικό ρεπορτάζ στα Κέντρα Υγείας Προσοτσάνης, Νευροκοπίου και Παρανεστίου.

Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας όσο και η πρόεδρος του Συλλόγου Iατρών του Νοσοκομείου εξέφρασαν την έντονη αγωνία τους το προηγούμενο τριήμερο για το έλλειμμα προσωπικού που καταγράφεται στο Νοσοκομείο της Δράμας, αφού πολλοί εργαζόμενοι έχουν βγει εκτός μάχης νοσώντας από τον ιό. Και από τις δύο πλευρές έγινε απόλυτα σαφές ότι το Νοσοκομείο Δράμας χρειάζεται άμεση βοήθεια σε υγειονομικό προσωπικό λόγω της έκτακτης κατάστασης που δημιουργήθηκε.

Παράλληλα, αυτή τη στιγμή συνεχίζει να είναι υπαρκτή και η έλλειψη φιαλών οξυγόνου, λόγω των αυξανόμενων αναγκών των ασθενών με covid. Για το πρόβλημα αυτό έχει ήδη κινητοποιηθεί η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, προχωρώντας σε σχετική παραγγελία φιαλών οξυγόνου από την Ιταλία καθώς στη χώρα μας δεν υπάρχει διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει στα «Χ» ο κ. Παπαδόπουλος οι φιάλες οξυγόνου εκτιμάται ότι θα έχουν παραδοθεί μέχρι και μεθαύριο, Τετάρτη.

Ειδικότερα για το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφη ενημέρωση, πιθανόν σήμερα, προς την 4η Υγειονομική Περιφέρεια και τον διοικητή της κ. Τσαλικάκη με την υπογραφή των εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας, υγειονομικούς και μη, στην οποία θα επισημαίνεται η ανάγκη άμεσης βοήθειας προς το Νοσοκομείο της Δράμας αφού πλέον λόγω αύξησης των κρουσμάτων covid έχει κορεσθεί. Την ίδια ώρα περίπου 60 υγειονομικοί δεν βρίσκονται στις θέσεις τους είτε γιατί νοσούν από covid, είτε γιατί βρίσκονται σε καραντίνα καθώς έχουν έρθει σε επαφή με ασθενείς θετικούς στον covid-19.

Όπως έχει δηλώσει η πρόεδρος του Συλλόγου των Ιατρών του Νοσοκομείου, κ. Κιόρτεβε αυτή τη στιγμή για την νοσηλεία των ασθενών με covid είναι διαθέσιμοι μόνο ένας επικουρικός πνευμονολόγος και δυο παθολόγοι, με τη συνδρομή ενός ιδιώτη πνευμονολόγου που προστέθηκε το τελευταίο τριήμερο.

Το προσωπικό του Νοσοκομείου μέσω της έγγραφης ενημέρωσης που αποφάσισε να στείλει στην 4η ΥΠΕ, θα κάνει σαφές ότι το νοσοκομείο είναι αναγκαίο να στελεχωθεί με μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και ότι εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα τέτοιων μετακινήσεων θα πρέπει να γίνει άμεση επιστράτευση ιδιωτών γιατρών.
Την ίδια ώρα φαίνεται ότι υπάρχει ένα ακόμη πολύ σημαντικό πρόβλημα, αυτό της μη τήρησης των υγειονομικών μέτρων από μερίδα των πολιτών, κάτι που συμβάλλει σημαντικά στο να παραμένει σε υψηλά επίπεδα το ιικό φορτίο και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε καθημερινή βάση στη Δράμα.

Για το θέμα αυτό έχουν ήδη κάνει κατ’ επανάληψη δραματικές εκκλήσεις οι γιατροί του Νοσοκομείου της Δράμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, ο Ιατρικός Σύλλογος και άλλοι φορείς τονίζοντας ότι πρόκειται για πολύ σοβαρό ζήτημα και καλώντας τους πολίτες του Νομού Δράμας να παραμείνουν στα σπίτια τους, να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected