Κατηγορίες
Διάφορα

Και η Δράμα μαθαίνει τα πρώτα χαρμόσυνα νέα

Ευχαριστα τα μηνύματα από την τυχαία δειγματοληψία που έγινε σήμερα Παρασκευή στη Δράμα, από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ στη Δράμα.

Όπως ανέφερε στον «Πρωινό Τύπο» η υπεύθυνη ιατρός του ΕΟΔΥ στη Δράμα κα. Γαμβρέλη, στα 187 rapid test που έγιναν στη Δράμα στην περιοχή της Νέας Αμισού, εντοπίστηκαν μόνο 8 θετικά. Πράγμα που σημαίνει ότι, ήδη άρχισε να μειώνεται σημαντικά ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων στη Δράμα.

Επίσης, με νέα ομαδικά rapid test, θα συνεχίσουν την εύρεση ασυμπτωματικών φορέων την ερχόμενη Δευτέρα, οι κινητές μονάδες (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στη Δράμα. Σύμφωνα με την υπεύθυνη ιατρό των ΚΟΜΥ-ΕΟΔΥ στη Δράμα κα. Ελένη Γαμβρέλη, η επόμενη τυχαία δειγματοληψία θα γίνει από τον ΕΟΔΥ την ερχόμενη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στο 38ο χλμ. της επαρχιακής οδού Δράμας – Κ. Νευροκοπίου, στην διασταύρωση του Οχυρού.

Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται εκεί από τις 09.00 το πρωί, με την βοήθεια και αρωγή του Αστυνομικού Τμήματος Κ. Νευροκοπίου και τον Διοικητή Μωυσίδη Ιγνάτιο, αλλά και του Δημάρχου Κ. Νευροκοπίου, Κ. Κυριακίδη.

Η υψηλή μεταδοτικότητα του Covid-19 στην περιοχή, φέρνει το νοσοκομείο σε οριακή κατάσταση. Οι συνεχείς τυχαίες δειγματοληψίες πολιτών από το Νομό Δράμας, σκοπό έχουν την ανάδειξη των ασυμπτωματικών φορέων, οι οποίοι εν αγνοία τους, γίνονται υπερμεταδότες του ιού. Με την εύρεση αυτών των ανθρώπων και με την άμεση καραντίνα τους μπορεί να μειωθεί σημαντικά η υψηλή μεταδοτικότητα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected