Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Απογευματινός…περίπατος για τη Μπαρτσελόνα, αφιέρωση στον Μαραντόνα από τον Μέσι (vid)

Μια ευρεία νίκη μετά από καιρό για τη Μπαρτσελόνα, που επικράτησε με 4-0 της Οσασούνα και επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα, μειώνοντας στους εννιά βαθμούς από την κορυφή. Ανατριχίλα στον πανηγυρισμό του Μέσι για τον Μαραντόνα.

Οι δύο ομάδες τίμησαν τον μεγάλο Αργεντίνο ποδοσφαιριστή πριν από την αναμέτρηση, με τους «μπλαουγκράνα» να τοποθετούν μια φανέλα του Ντιεγκίτο από την περίοδο του στην Μπαρτσελόνα στη σέντρα του γηπέδου… Εμφανώς συγκινημένος ήταν φυσικά ο Λιονέλ Μέσι…

Στα της αναμέτρησης, δυναμικά ξεκίνησε η Μπαρτσελόνα το ματς, καθώς κατάφερε να απειλήσει δύο φορές την εστία της Οσασούνα στα πρώτα δέκα λεπτά με τους Μπρέιθγουεϊτ και Κουτίνιο. Η ομάδα του Κούμαν έφτασε άλλες δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ, ωστόσο ούτε ο Γκριεζμάν, ούτε ο Κουτίνιο, μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Ό,τι δεν κατάφεραν οι δύο κύριοι των 120+ εκατομμυρίων ευρώ, έκανε ο Μπρέιθγουεϊτ στο 29ο λεπτό. Μετά από μια αναμπουμπούλα στην περιοχή της Οσασούνα, ο Δανός επιθετικός ήταν αυτός που έδωσε εν τέλει το προβάδισμα στους «μπλαουγκράνα», γράφοντας το 1-0.

Στο 42ο λεπτό μπήκε το ομορφότερο γκολ της αναμέτρησης, με τον Γκριεζμάν να πιάνει μια «οβίδα» λίγο έξω από την περιοχή, διαμορφώνοντας το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου. Ένα πραγματικά πανέμορφο γκολ από τον Γάλλο επιθετικό.

Οι «μπλαουγκράνα» δεν έριξαν τον ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά αντιθέτως συνέχισαν με το πόδι στο γκάζι. Έπειτα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, ο Κουτίνιο έγραψε το 3-0 σε κενή εστία στο 57′, «κλειδώνοντας» οριστικά το «τρίποντο». Ο Ντεμπελέ χρίστηκε επίσης σκόρερ στο 71ο λεπτό, ωστόσο μετά από εξέταση του VAR, το γκολ ακυρώθηκε σωστά, καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ήταν εκτεθειμένος ο Τρινκάο.

Ωστόσο η κορυφαία στιγμή του ματς, της χρονιάς και της δεκαετίας ήρθε από τον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σκόραρε ένα πανέμορφο γκολ, ωστόσο ο πανηγυρισμός του ήταν αυτός που ανατρίχιασε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Ο pulga έβγαλε την «μπλαουγκράνα» φανέλα και εμφάνισε εκείνη των Νιούελς Ολντ Μπόις και του Ντιέγκο Μαραντόνα, αφιερώνοντας το γκολ στον «Θεό» της στρογγυλής θεάς… Ένα γκολ που ήταν γραφτό να μπει από τον Λιονέλ Μέσι.

δείτε βίντεο ΕΔΩ

Συνθέσεις

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Ντεστ (57’ Φίρπο), Μινγκέθα, Λενγκλέ (67’ Αλενιά), Άλμπα, Ντε Γιονγκ, Πέδρι, Κουτίνιο (57’ Ντεμπελέ), Μέσι, Γκριεζμάν, Μπρέιθγουεϊτ (57’ Τρινκάο)

Οσασούνα (Χαγκόμπα Αράσατε): Ερέρα, Ρονκάλια, Γκαρθία, Νάβας, Πέρεθ (63’ Τόρες), Βιδάλ, Όιερ (64’ Μπράσανατς), Μονκαγιόλα, Τζόνι (23’ Κρουθ), Γκαρθία (74’ Μπάρχα), Μπούντιμιρ (74’ Ενρίκ)

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής :

Παρασκευή 27/11
Βιγιαδολίδ – Λεβάντε  1-1

Σάββατο 28/11
Έλτσε – Καντιθ  1-1
Βαλένθια – Ατλέτικο Μαδρίτης  0-1
Ουέσκα – Σεβίλλη  0-1
Ρεάλ Μαδρίτης – Αλαβές  1-2

Κυριακή 29/11
Μπαρτσελόνα – Οσασούνα  4-0
Χετάφε – Αθλέτικ Μπιλμπάο (17.15)
Θέλτα – Γρανάδα  (19.30)
Σοσιεδάδ – Βιγιαρεάλ  (22.00)

Δευτέρα 30/11
Μπέτις – Έιμπαρ (22.00)

Η βαθμολογία

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected