Κατηγορίες
Super League 1

Μεστή εμφάνιση μετά από καιρό για τον Παναθηναϊκό

Μια εμφάνιση που του δίνει την ελπίδα πως θα αλλάξει την εις βάρος του κατάσταση μέχρι στιγμής, πραγματοποίησε σήμερα στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη μετά από δύο συνεχόμενες ήττες για τους “πράσινους” στις οποίες μάλιστα δεν βρήκε καν γκολ, ενώ οι Αγρινιώτες έμειναν για 10ο ματς χωρίς νίκη.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις με τον Παναθηναϊκό να παίρνει το καλύτερο που θα μπορούσε με βάση την εικόνα της αναμέτρησης. Στο 19′ ο Μακέντα εκμεταλλεύτηκε ωραίο γύρισμα του Σάντσες από δεξιά και πλάσαρε στο δεύτερο δοκάρι για το 1-0. Αυτό ήταν το 5ο γκολ του Ιταλού κόντρα στον Παναιτωλικό.

Το 2-0 έγινε στο 43′ όταν οι “πράσινοι” έφυγαν με ταχύτητα στο ανοιχτό γήπεδο, ο Καρλίτος πέρασε στην περιοχή για τον Ζαγαρίτη, το δυνατό γύρισμα του οποίου βρήκε χωρίς ισορροπία τον Λιάβα, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Παναιτωλικός απείλησε μόνο μία φορά στο 9′, όταν η κεφαλιά του Ρεζά πέρασε έξω.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι ήθελε κι άλλα γκολ στο παιχνίδι και προσπάθησε να φτιάξει φάσεις είτε με ψηλές ξαφνικές μπαλιές προς την περιοχή, είτε κυρίως από τη δεξιά πλευρά του γηπέδου όπου επέλεξε να κινείται ο Λούκας Βιγιαφάνιες σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο. Από τις προσπάθειες των παικτών του Μπόλονι σημειώθηκαν ακόμα δυο γκολ όμως υπήρχε παράβαση και έτσι έγιναν τρία συνολικά τα τέρματα που πέτυχαν και… δεν κατάφεραν να χαρούν στο ματς οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού! Στο 48′ υπήρχε χέρι του Βιγιαφάνιες στο γύρισμα προς τον Καρλίτος που έπειτα από τρεις προσπάθειες να σκοράρει έκανε τρομερή ασίστ με τακουνιά για τον Αϊτόρ, ενώ, ο τελευταίος στο 65′ ήταν εκτεθειμένος προτού «σερβίρει» στον Μαουρίσιο το εύκολο γκολ.

Ο Παναιτωλικός σπάνια κατάφερνε να ανεβάσει τη μπάλα και τους παίκτες του ψηλά για να βρεθεί στο μισό γήπεδο του «τριφυλλιού» είτε να πλησιάσει την περιοχή του Διούδη και το τέμπο της αναμέτρησης ήταν τέτοιο που ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο. Ο Καρλίτος μετά τη μια ώρα αγώνα ξεκουράστηκε, ο Αγιούμπ επέστρεψε έπειτα από αρκετό καιρό, η κόπωση είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της στους Βιγιαφάνιες και Μαουρίσιο αλλά εκείνοι αντικαταστάθηκαν προς το φινάλε από τους Μπουζούκη και Σερπέζη. Από τις αξιοσημείωτες φάσεις ο Ζαγαρίτης στο 77′ έπειτα από εντυπωσιακό σπριντ – ακόμα ένα – νικήθηκε από τον Κνετ, ενώ στις καθυστερήσεις για χέρι που έκανε ο Σάντσες στην περιοχή ο Μεντόσα έγραψε το τελικό 2-1 από την άσπρη βούλα.

Συνθέσεις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : Διούδης, Ζαγαρίτης, Σάντσες, Σχένκεφελντ, Πούγγουρας, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (84′ Σερπέζης), Αϊτόρ (78′ Μολό), Βιγιαφάνες (84′ Μπουζούκης), Καρλίτος (67′ Αγιούμπ), Μακέντα (78′ Καμπετσής)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Τζανακάκης (80′ Μεντίνα), Ντάλσιο, Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Αριγίμπι (70′ Μεντόσα), Ντίας, Γιάκολις (60′ Ταχάρ), Τσιγγάρας, Μάζουρεκ (60′ Ντουάρτε), Ρεζά (46′ Βέργος)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected