Κατηγορίες
Διάφορα

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας σε ημερήσιους θανάτους

Την αρνητική πρωτιά της Ελλάδας σε νέους θανάτους λόγω Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους επιβεβαιώνουν οι Financial Times.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, η Ελλάδα από τις 24 Νοεμβρίου πέρασε τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Μεγάλη Βρετανία στο μέσο όρο νέων θανάτων από Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους.

Όπως φαίνεται στο γράφημα των FT, στις 24 Νοεμβρίου ήταν η τελευταία ημέρα όπου ο μέσος όρος θανάτων από Covid-19 στη χώρα μας ήταν ίσος με εκείνον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ από την προηγούμενη Τρίτη η καμπύλη νέων θανάτων της Ελλάδας ανά 100.000 πληθυσμού είναι σχεδόν κατακόρυφη, παρά τη μείωση των κρουσμάτων που καταγράφεται σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η οποία δεν φαίνεται να συμβαδίζει με τον αριθμό των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους.

Oι δηλώσεις του Νικόλαου Καπραβέλου, Διευθυντή ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», έρχονται να συμπληρώσουν την παραπάνω θλιβερή πρωτιά. Ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνεται καμία κουβέντα για άνοιγμα στη Θεσσαλονίκη, ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Την πατήσαμε. Αν δε ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Το 24ωρο της 25ης Νοέμβρη η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη».

ft.png

Αριθμός θανάτων covid-19 ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 7 ημέρες

ft2.png

Αριθμός κρουσμάτων covid-19 τις τελευταίες 7 ημέρες

Στον συγκεκριμένο σύνδεσμο  μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε χώρα, να συγκρίνετε την πορεία της όσον αφορά στα κρούσματα ή των αριθμό των θανάτων λόγω Covid-19, προσαρμόζοντας διαφορετικές παραμέτρους και να δείτε τα αντίστοιχα γραφήματα που προκύπτουν.

Oι Financial Times σημειώνουν ότι τα ημερήσια στοιχεία των κυβερνήσεων σχετικά με την εξάπλωση του Covid-19 είναι δύσκολο να συγκριθούν μεταξύ των χωρών και μπορεί να υπάρχουν αρκετές αποκλίσεις. Ωστόσο, επειδή δεν έχουν όλοι πρόσβαση στα δεδομένα που απαιτούνται για την ανάλυση της πιο αξιόπιστης και συγκρίσιμης μέτρησης της θνησιμότητας, οι επίσημες ανακοινώσεις για τα κρούσματα και τους θανάτους είναι τα καλύτερα διαθέσιμα δεδομένα.