Κατηγορίες
Διάφορα

Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα (της Νίκης Κελεσίδου)

Γράφει η συνεργάτιδα μας, Νίκη Κελεσίδου

 

Κι έρχεται η στιγμή που τα γεγονότα μόνο υπέρ σου δεν είναι. Που οι καταστάσεις όχι μόνο δε σε ευνοούν, αλλά μοιάζουν να σου δίνουν και ένα γερό χαστούκι, για να σε βοηθήσουν να συνειδητοποιήσεις πως όσα σχέδια και να κάνεις, όσα πλάνα και να έχεις στο νου σου πάντα υπάρχει κάτι που δεν το περιμένεις.

Και κάποια στιγμή αυτό το κάτι θα σκάσει τόσο δυνατά στα μούτρα σου, απλά και μόνο για να σε επαναφέρει στην πραγματικότητα. Σαν ηλεκτροσόκ. Ένα δυνατό τράνταγμα για να σου θυμίσει πως υπάρχουν στιγμές που η ζωή κανονίζει για σένα, χωρίς εσένα. Και όταν έρθει αυτή η ώρα, να παρακαλάς τουλάχιστον να είσαι από τη μεριά των τυχερών και να έχει πέσει ο κλήρος υπέρ σου. Να εύχεσαι πως όποια έκπληξη σου επιφυλάσσει η μοίρα, να είναι για καλό. Γιατί μερικά πράγματα απλά δεν μπορείς να τα ελέγξεις.

Πρόκειται για γεγονότα που σε αφυπνίζουν και σε κάνουν να βλέπεις ανθρώπους και καταστάσεις με άλλο μάτι πλέον. Αυτά τα αναπάντεχα που έρχονται για να σε αναστατώσουν και με έναν μαγικό τρόπο εξαφανίζουν τους δήθεν από κοντά σου. Καθαρίζει το τοπίο και μπορείς να δεις ξεκάθαρα ποιοι είναι οι παρόντες στη δυσκολία σου και ποιοι οι απλοί περαστικοί που δεν ακούμπησαν. Γεγονότα που ξυπνούν διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα σου, που σε αλλάζουν, που σε σκληραίνουν. Που σε κάνουν να πετάξεις τη σαβούρα που καιρό τώρα μαζεύεις και αντίστοιχα σε κινητοποιούν να προστατέψεις ό,τι παρέμεινε κοντά σου, γιατί πλέον βλέπεις ολοκάθαρα την αξία του. Είναι όλα αυτά που φοβάσαι πως θα γίνουν για σένα, αλλά χωρίς εσένα. Όσα δε μπορείς να ελέγξεις ή προσπαθείς να αποφύγεις, γιατί δεν γνωρίζεις την εξέλιξη τους και αποτελεί μυστήριο το πως θα αντιδράσεις σε αυτά.

Κι αν δεν το ξέρεις ήδη, θα μάθεις σύντομα πως αυτό που είναι να γίνει θα σε βρει όπως και να ‘χει. Να μάθεις να αφήνεσαι λοιπόν. Να εκτιμάς κάθε στιγμή στο παρόν της και όχι όταν θα έχει γίνει πια ανάμνηση. Να μην αναλώνεσαι σε άτομα και καταστάσεις που σε ξεζουμίζουν, αλλά να φροντίζεις τους ανθρώπους που αγαπάς και να αξιοποιείς τον χρόνο που μοιράζονται μαζί σου. Να δίνεις αξία σε ό,τι γεμίζει την ψυχή σου. Και τότε θα δεις πως όταν έρθει το αναπάντεχο, όσο τούμπα κι αν σου τα φέρει, εσύ θα έχεις τη δύναμη να αποδεχτείς και να αποκομίσεις ό,τι καλύτερο μπορείς από αυτό που έγινε για σένα, ακόμη και χωρίς εσένα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected