Κατηγορίες
Διάφορα

Εξώδικα αστυνομικών στους Διευθυντές για ωράρια και συνεχείς αλλαγές υπηρεσίας «με πρόσχημα τον Covid-19»

Εξώδικο στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, υποστράτηγο Γιώργο Γιάννινα, αλλά και Διευθυντή της Αστυνομικής Διευθύνσεως Βορειοανατολικής Αττικής, απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α Αττικής.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό δεν τηρείται η κείμενη νομοθεσία για το ωράριο εργασίας, τα μέτρα τάξεις, τις αναπαύσεις κ.ά., ενώ γίνεται λόγος για πρακτικές που συνιστούν «πισωγύρισμα» για το Σώμα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, από τη στιγμή που δέχτηκε «δεκάδες καταγγελίες συναδέλφων για συνεχείς, ευθείες και παράνομες παραβιάσεις εκ μέρους της Διοίκησης, της εργασιακής αστυνομικής νομοθεσίας, αναγκάσθηκε να αποστείλει εξώδικες διαμαρτυρίες στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής και στον οικείο Διευθυντή της Αστυνομικής Διευθύνσεως Βορειοανατολικής Αττικής.

Επί σειρά μηνών φαίνεται ότι επιχειρείται, με πρόσχημα του Covid-19 και τα ειδικά μέτρα, ολοσχερής ανατροπή και «πισωγύρισμα», όσον αφορά το ωράριο, την ανακοίνωση Μέτρων Τάξης, τις συνεχείς αλλαγές υπηρεσίας με προφορικές εντολές, την αύξηση των Σταθερών Φυλάξεων κλπ. Αυτές οι αναχρονιστικές πρακτικές δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνουν ανεκτές εν έτει 2021. Η Ελληνική Δικαιοσύνη, σε κάθε περίπτωση, θα έχει το λόγο από εδώ και στο εξής».