Κατηγορίες
Super League 1

Με Τζόλη…on fire “ξεκλείδωσε” τον Αστέρα και πήρε τη νίκη ψυχολογίας ο ΠΑΟΚ

Με ένα καταπληκτικό γκολ του Τζόλη στο 64′, ο ΠΑΟΚ έλυσε τον γόρδιο δεσμό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, που κρατούσε μέχρι εκείνο το σημείο το θετικό αποτέλεσμα. Με 10 παίκτες από το 38′ ο “δικέφαλος”, χάνει το ματς με τον Άρη ο Ελ Καντουρί.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έπαιξε με περίσσιο άγχος στο πρώτο ημίχρονο, απόρροια βεβαίως του αποκλεισμού από το Europa League. Ο Πάμπλο Γκαρσία “ανακάτεψε την τράπουλα” στο σημερινό παιχνίδι, ωστόσο είδε και πάλι βασικά στελέχη να έχουν μέτρια απόδοση.

Από την άλλη πλευρά, οι Αρκάδες είχαν ελάχιστες καλές φάσεις, με την απουσία του Μπαράλες να είναι εμφανής.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε κάπως πιο δυνατά στο παιχνίδι, αναλαμβάνοντας την κατοχή της μπάλας, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης είχε ως πλάνο να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» είχαν μια φλύαρη υπεροχή, προσπαθώντας να επιτεθούν από τα άκρα, αλλά έβρισκαν μπροστά τους μια καλοστημένη άμυνα. Στο 10’ μια κεφαλιά του Ίνγκασον δεν ανησύχησε τον Παπαδόπουλο, ενώ στο 19’ τραυματίστηκε ο Ροντρίγκο στην προσπάθειά του να προλάβει τον Σίτο. Ο Ουαγκέ πέρασε στη θέση του Βραζιλιάνου. Οι Αρκάδες προσπάθησαν να βγουν μπροστά, αλλά οι προσπάθειές τους δεν αποτέλεσαν κίνδυνο για τον Πασχαλάκη.

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, αλλά στο 34’ μια ανόητη ενέργεια του Ελ Καντουρί άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Μαροκινός έριξε… κεφαλιά στο στήθος του Σουάρεθ και ο διαιτητής Φωτιάς, αφού πήγε ο ίδιος στο VAR, απέβαλε τον παίκτη του ΠΑΟΚ. Είχε προηγηθεί μια πτώση του Ελ Καντουρί στην περιοχή, χωρίς να υπάρχει περίπτωση πέναλτι.

Με δέκα παίκτες πλέον ο «Δικέφαλος» έψαχνε τα πατήματά του, με τον Αστέρα Τρίπολης να είναι πιο δραστήριος, αλλά χωρίς να μπορεί να γίνει απειλητικός, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να λήγει 0-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με πολλά νεύρα και από τις δύο πλευρές, με τον ΠΑΟΚ να είναι αυτός όμως που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεζε ψηλά. Πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 51’, με τον Σβαμπ να στέλνει με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Λίγο αργότερα και στο 57’, ο Ζίβκοβιτς πήγε να πετύχει το γκολ της χρονιάς, όταν από το ύψος του κόρνερ σούταρε, η μπάλα πήρε απίστευτα φάλτσα και σταμάτησε στο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Το γκολ που έψαχνε ο Δικέφαλος ήρθε από τον Τζόλη στο 64’, με τον 18χρονο να χορεύει τον αντίπαλό του, να σουτάρει έξω από την περιοχή και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό γκολ.

Στο 70’ ο ίδιος κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Πασαλίδη, με τον Ζίβκοβιτς να εκτελεί εύστοχα για το 2-0, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά το ματς.

Τα νεύρα συνέχισαν να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ χαρακτηριστική είναι η φάση στο 81ο λεπτό, με τον Ζίβκοβιτς να κάνει αρχικά φάουλ στον Τασουλή και τον δεύτερο να τον χτυπάει στη συνέχεια, με τον Φωτιά πάντως, σε αντίθεση με τη φάση του Ελ Καντουρί, να δείχνει κίτρινη και στους δύο.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Ροντρίγκο (21’ Ουαγκέ), Ντούγκλας, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Τζόλης (88’ Κρέσπο), Α. Ζίβκοβιτς (88’ Μουργκ), Σφιντέρσκι (68’ Τσιγγάρας).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Σουάρεθ (60’ Πασαλίδης), Καστάνιο, Άλβαρες (60’ Τασουλής), Μπόρχα Φερνάντεθ (78’ Γκόμεζ), Βαλιέντε (60’ Ιγκλέσιας), Σίτο (78’ Τζίμας), Τιλίκα, Ριέρα, Κρέσπι

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected