Κατηγορίες
Α Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών

Έλλη Μουρατίδου : “Το ποδόσφαιρο είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου και δεν το χάσω τόσο εύκολα!”

Στις “Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο” και στον Ηλία Σχορτσιανίτη μίλησε η παίκτρια του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας, Έλλη Μουρατίδου.

Αναλυτικά το εισαγωγικό και η συνέντευξη :

“Ο Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας ξεκίνησε τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις τον Αύγουστο του 2011.

Η Έλλη Μουρατίδου ενσωματώθηκε στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας της Ημαθίας στα μέσα της σεζόν, τον Φεβρουάριο του 2012.

Η καταγωγή της είναι από τη Βέροια και αποτελεί τη μοναδική ομάδα, στην οποία φορά την φανέλα της μέχρι και σήμερα. Ο ποδοσφαιριστής που θαυμάζει και ξεχωρίζει είναι ο Γκάρεθ Μπέιλ. Της αρέσει ιδιαίτερα η μαχητικότητα και ο τρόπος του παιχνιδιού του.

Η νεαρή μέσος χαρακτηρίζεται για την ταχύτητα και την εκτελεστική της δεινότητα. Η ”Σφεντόνα” των γηπέδων μας παρέθεσε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τόσο για την αγαπημένη της ομάδα όσο και για τις προσωπικές πτυχές της ζωής της εντός και εκτός γηπέδων.

1. Στον ”πάγο” για δεύτερη φορά ο αθλητισμός λόγω Covid-19. Ποια είναι η γνώμη σου για την πρωτόγνωρη κατάσταση που περνάει το ποδόσφαιρο γυναικών;

”Σαφώς είναι πρωτόγνωρη η κατάσταση, αλλά και πολύ δύσκολη για εμάς που έχουμε ως τρόπο ζωής μας τον αθλητισμό και ειδικά το ποδόσφαιρο. Σίγουρα προέχει η υγεία όλων των ανθρώπων, αλλά πιστεύω με επιμονή και υπομονή και φυσικά με όλα τα απαραίτητα για την τήρηση των μέτρων, να επιστρέψουμε γρήγορα στην καθημερινότητα.”

2. Μπορούν οι αθλήτριες να διατηρηθούν σε φόρμα με τις υπάρχουσες συνθήκες, περιμένοντας πότε και αν θα ξεκινήσουν πάλι τα γυναικεία πρωταθλήματα;\

”Αυτό έχει να κάνει με την θέληση και την ψυχολογία της κάθε αθλήτριας. Σίγουρα δεν συγκρίνονται οι ομαδικές προπονήσεις με τις ατομικές, ωστόσο είναι ένα κίνητρο για βελτίωση ατομικών αδυναμιών που πιθανότατα έχει εντοπίσει η κάθε αθλήτρια.”

3. Ποιες είναι οι συνέπειες που θα καταγράψουν οι ομάδες από το λουκέτο που έχει μπει στα γήπεδα;

”Αναμφισβήτητα υπάρχουν συνέπειες για όλες τις ομάδες πανελλαδικά, πόσο μάλλον γι’ αυτές που επενδύουν χρήματα σ’ αυτές. Σε ότι αφορά εμάς τις αθλήτριες, όλες μας με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, μένουμε άπραγες και έχει ως αποτέλεσμα την δύσκολη επάνοδο μας στους ρυθμούς που είχαμε πριν το κλείσιμο. Τέλος πιστεύω πως τις μεγαλύτερες συνέπειες τις εκλαμβάνουν οι μικρές συναθλήτριες μου, όπου θα μπορούσαν να έχουν μια δημιουργική και παραγωγική χρονιά, η οποία θα ήταν το ”κλειδί” για το μέλλον τους!”

4. Πως βιώνεις την περίοδο της καραντίνας και τα θέματα που κυριαρχούν στη συζήτηση σου με τις συμπαίκτριες σου;

”Η αλήθεια είναι πως εξακολουθώ να εργάζομαι εφόσον δεν έχει κλείσει το κατάστημα, στο οποίο δουλεύω, αλλά στον υπόλοιπο ελεύθερο μου χρόνο, προσπαθώ να ακολουθώ το πρόγραμμα που μου έχει δώσει ο προπονητής με ατομική προπόνηση και φυσικά περνάω χρόνο με την οικογένειά μου! Τα κύρια θέματα συζήτησης με τις συμπαίκτριες μου είναι αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα ή αν θα ξεκινήσουν οι ομαδικές προπονήσεις, ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να έρθουμε στη φυσιολογική καθημερινότητά μας.”

5. Πόσο διαφορετική είναι η ζωή σου χωρίς το ποδόσφαιρο;

”Θα έλεγα πως είναι αρκετά διαφορετική, ουσιαστικά τώρα οι συνθήκες αυτές έχουν αλλάξει τον τρόπο ζωής μου. Παρ όλα αυτά το ποδόσφαιρο είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου και δεν θα το χάσω τόσο εύκολα!”

6.Ο κόσμος της περιοχής δείχνει έμπρακτο ενδιαφέρον για τη γυναικεία ομάδα του Αγροτικού Αστέρα;

”Από την ίδρυση της ομάδας ο κόσμος έχει δείξει την αγάπη του και όχι απλά ένα ενδιαφέρον! Σε κάθε αγώνα είναι ο 12ος παίκτης μας που μας στηρίζει και μας εμψυχώνει.”

7. Όντας ως νεοφώτιστες στην Α’ Εθνική, ποιοι στόχοι έχουν τεθεί ως άμεση προτεραιότητα;

”Ο βασικός στόχος της ομάδας είναι η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου, ισάξιο των ομάδων της Α’ Εθνικής κατηγορίας. Προπάντων όμως παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο και δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλα τα μέλη της ομάδας. Φυσικά ένας ακόμη στόχος είναι να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία, ώστε ο Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας να παραμείνει στην Α’ Εθνική και την επόμενη χρονιά!”

8. Ποιο πλάνο πρέπει να ακολουθήσουν οι ομάδες, ώστε να διεξαχθούν με ασφάλεια οι επίσημοι αγώνες;

”Θεωρώ πως στις ομάδες η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη σε ότι αφορά τις προπονήσεις δεν τίθεται θέμα, γιατί ο αριθμός των ατόμων είναι συγκεκριμένος. Επομένως, σύμφωνα με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και τις αποστάσεις μπορούμε σταδιακά να επανέλθουμε στην κανονικότητα.”

9.Θετικά αντίκτυπα που έχεις αποκομίσει από το χώρο αυτό;

”Πρώτα απ’ όλα το πρώτο όφελος που έχω αποκομίσει είναι η ψυχική και σωματική υγεία, καθώς και ενδυνάμωση των μυών μου. Εν συνεχεία μέσα από αυτό το ομαδικό άθλημα έμαθα τι θα πει συνεργασία, ομαδικότητα, πειθαρχία και ευγενή άμιλλα. Τέλος, μέσα από αυτό το χώρο γνώρισα κορίτσια, με τα οποία δεν είμαστε μόνο συναθλήτριες, αλλά και φίλες έξω από το γήπεδο!”

10. Σε ποια σημεία υστερεί το ποδόσφαιρο γυναικών της χώρας μας σε σύγκριση με αυτό του εξωτερικού;

”Αναμφίβολα υστερεί στον τομέα των υποδομών, ενώ στα γήπεδα του εξωτερικού υπάρχουν καλύτερες και οργανωμένες υποδομές. Επίσης, του εξωτερικού είναι περισσότερο ανταγωνιστικό, δίνει περισσότερα κίνητρα και ευκαιρίες απ’ ότι εδώ στην Ελλάδα, διότι θεωρείται πιο επαγγελματικό.”

11. Όσον αφορά τον κύκλο των σπουδών και την εργασία σου;

”Αυτή τη στιγμή εργάζομαι σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή, όπου διαμένω και έχω σπουδάσει τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας.”

12. Μελλοντικά σχέδια και προσωπικοί τωρινοί στόχοι;

”Μελλοντικά σχέδια με δεδομένη την κατάσταση δεν έχω προσωπικά, διότι δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον covid-19. Ωστόσο ο φετινός μου στόχος είναι να αξιοποιήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσες ευκαιρίες μου δώσει ο προπονητής και η ομάδα μου!”

13. Κλείνοντας την εξομολογητική σου συνέντευξη Έλλη, θα ήθελα να μοιραστείς μαζί μας το μήνυμα σου στον κόσμο, αλλά και μία ευχή.

”Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο και Καλές γιορτές! Ελπίζω να τελειώσει όσο πιο σύντομα γίνεται όλο αυτό το δυσάρεστο γεγονός και να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας. Το μήνυμα μου είναι ΕΛΠΙΔΑ, ΠΙΣΤΗ και ΥΠΟΜΟΝΗ!!!”

Επιμέλεια : Ηλίας Σχορτσανίτης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected