Κατηγορίες
Basket

Ο Μορέιρα έγραψε ιστορία εις διπλούν με κλεψίματα, τρίτος all time πασέρ στη Basket League o Ξανθόπουλος

Δεν ήταν η βραδιά του στην επίθεση αφού είχε τέσσερις πόντους με 2/8 σουτ, όμως ο Γιανίκ Μορέιρα έκανε τα πάντα στα υπόλοιπα κομμάτια του παιχνιδιού για την ΑΕΚ, στη νίκη επί του Κολοσσού.

Είχε 10 ριμπάουντ, πέντε ασίστ, τρεις τάπες και έξι κλεψίματα. Η τελευταία επίδοση είχε ιστορική χροιά όχι μόνο για την «Ένωση» αλλά συνολικά για τη Basket League!

Τα έξι κλεψίματα του Αγκολέζου είναι η τρίτη κορυφαία επίδοση στην ιστορία της ΑΕΚ στη Basket League και η μεγαλύτερη από παίκτη που αγωνίζεται στο «5». Περισσότερα κλεψίματα από παίκτη του Δικεφάλου ήταν μόνο τα οκτώ που έκαναν ο αείμνηστος Άντονι Γκράντι στο εντός έδρας ματς της περιόδου 2010-11 με τον Ηλυσιακό και ο Μάρτιν Μιούρσεπ στο εκτός έδρας ματς της περιόδου 2000-01 με τη Νήαρ Ηστ.

Τα έξι κλεψίματα του Μορέιρα όμως ξεπερνούν τα όρια της ιστορικής διαδρομής της ΑΕΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα αφού είναι η μεγαλύτερη επίδοση από σέντερ στην ιστορία της Basket League. Ο Αγκολέζος ξεπέρασε την επίδοση των πέντε κλεψιμάτων που είχαν στο παρελθόν ο Γιάννης Γιαννούλης, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και ο Κρις Χόρτον.

Ακόμη ο Αγκολέζος με τις πέντε ασίστ που μοίρασε, σημείωσε ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Είχε τέσσερις με τον ΠΑΟΚ στο ματς της 9ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2018-19 απέναντι στο Λαύριο Megabolt. Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη επίδοση ασίστ από σέντερ της ΑΕΚ, αφού ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης -αν και όχι κλασικός σέντερ- είχε από έξι κλεψίματα σε δύο διαδοχικά ματς της σεζόν 2015-16 κόντρα στον Ολυμπιακό και το Ρέθυμνο.

Κατά τα άλλα…

*Ο Κιθ Λάνγκφορντ άφησε το «αποτύπωμα» του σε μία ακόμη νίκη της ΑΕΚ, συνδυάζοντας την εμφάνιση του με ένα ρεκόρ περιόδου. Ο Αμερικανός είχε 8/8 δίποντα στην κορυφαία επίδοση της φετινής Basket League αφού η προηγούμενη ήταν τα 7/7 που είχε ο Κένι Γκόινς πριν από μία εβδομάδα στον αγώνα του Κολοσσού απέναντι στον Άρη.

*Τα οχτώ εύστοχα δίποντα δεν αποτελούν ρεκόρ για τον Αμερικανό στη Basket League αφού είχε 9/14 στο ματς στο Λαύριο της περσινής σεζόν.

*Με τα τρία ριμπάουντ που είχε σήμερα, ο Δημήτρης Κατσίβελης έφτασε τα 400 σε 207 συμμετοχές στην κατηγορία.

*Ο Γιόνας Ματσιούλις είχε 3/5 βολές με τις οποίες συμπλήρωσε τις 200 εύστοχες σε 111 αγώνες. Έχει 200/264 (75,75%).

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Η ΑΕΚ άρχισε να ανεβάζει «στροφές» από την επίθεση και από τη δεύτερη περίοδο στη διάρκεια της οποίας σημείωσε 32 πόντους, επίδοση που συνιστά νέο ρεκόρ για τη φετινή Basket League. Από 31 είχαν το Λαύριο στη δεύτερη περίοδο του αγώνα με τον Άρη, ο Ιωνικός Hellenic στη δεύτερη περίοδο του αγώνα με τη Λάρισα, ο Παναθηναϊκός στην πρώτη και στην τρίτη περίοδο του ματς με τον Ηρακλή και ο Ηρακλής σήμερα, στην τρίτη περίοδο του αγώνα με τη Λάρισα.

Ο Ξανθόπουλος τρίτος πασέρ στην ιστορία της Basket League

Απέναντι σε μία από τις πρώην ομάδες του, ο Βασίλης Ξανθόπουλος έφτασε σε δύο μεγάλα επιτεύγματα…

*Με τις επτά ασίστ που μοίρασε έγινε και πάλι ο τρίτος πασέρ στην ιστορία της Basket League. Έφτασε τις 1.292 και άφησε πίσω του τον Νικ Καλάθη, που τον είχε προσπεράσει στη διάρκεια της περσινής σεζόν (1.285).

*Ακόμη ο πολύπειρος γκαρντ πραγματοποιώντας την 427η εμφάνιση του στη Basket League ξεπέρασε τον Γιώργο Σιγάλα και «έπιασε» στη 10η θέση της σχετικής λίστας τον Μιχάλη Πελεκάνο.

*Ο Σωτήρης Μπιλλής είχε επτά πόντους στις προηγούμενες επτά εμφανίσεις του στο φετινό Πρωτάθλημα με συνολικό χρόνο συμμετοχής τα 41 λεπτά. Σήμερα είχε 10 πόντους σε 27′.

Ο διεθνής φόργουορντ πραγματοποίησε την 61η εμφάνιση του με τη φανέλα του Κολοσσού για να βρεθεί στην 7η θέση της σχετικής λίστας, αφού ξεπέρασε τον Αλέξανδρο Αγγελάκο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected