Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η Σίτι “πέταξε” εκτός τελικού τη Γιουνάιτεντ (vid)

Με εξαιρετική τακτική, ο Πεπ Γουαρδιόλα “κλείδωσε” τα ατού της Γιουνάιτεντ και η πρόκριση στον τελικό του League Cup είχε μπλε χρώμα.

Η Σίτι, που θα αντιμετωπίσει στον τελικό την Τότεναμ, προηγήθηκε στο 50΄με τον Τζόουνς και στο 83′ εξασφάλισε το εισιτήριο με το δεύτερο γκολ του Φερναντίνιο.

Η Σίτι επιβεβαίωσε μετά το πρωτάθλημα και στο Λιγκ Καπ την καταπληκτική φόρμα στην οποία βρίσκεται. Το ντέρμπι ήταν… φτωχό στο πρώτο του ημίχρονο, όπως φτωχή ήταν και η εικόνα της Γιουνάιτεντ στον μεσοεπιθετικό τομέα. Κι ας είχε πολλούς από τους βασικούς εντός γηπέδου.

Οι μπλε του Μάντσεστερ βρήκαν γκολ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, μόλις στο 50′ έπειτα από στημένη φάση και με τον Τζόουνς να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από τη μικρή περιοχή και μετά έκαναν το παιχνίδι που τους αρέσει περισσότερο. Έψαξαν δεύτερο γκολ στο ανοιχτό γήπεδο. Η Γιουνάιτεντ πίεζε για την ισοφάριση και άφηνε χώρους, Μαχρέζ και Στέρλινγκ αστόχησαν σε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά και πάλι από ένα στημένο προήλθε το 2-0 και το… τέλος.

Στο 83′ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και διώξιμο της άμυνας, ο Φερναντίνιο με εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας και τη Μάντσεστερ Σϊτι στον τελικό του Γουέμπλεϊ απέναντι στην Τότεναμ.

Συνθέσεις

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ : Χέντερσον, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ (75’ Γκρίνγουντ), Πογκμπά, Φρεντ (87’ Φαν Ντε Μπέικ), Φερνάντες, Ράσφορντ, Μαρσιάλ

Μάντσεστερ Σίτι : Στέφεν, Κανσέλο, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Μάχρεζ (79’ Ρόδρι), Φόντεν, Στέρλινγκ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected