Κατηγορίες
Basket

Νίκησε και συνεχίζει να ελπίζει το Περιστέρι

Το Περιστέρι… έκανε τη δουλειά του και πλέον περιμένει το αποτέλεσμα της Τετάρτης από τη Γαλλία για να δει αν θα συνεχίσει να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Basketball Champions League. Οι «κυανοκίτρινοι» επικράτησαν με 81-74 της Ρίτας Βίλνιους και έφτασαν στις δύο νίκες τον όμιλό τους.

Η ελληνική ομάδα θα περιμένει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης Στρασμπούρ – Ρίγα. Σε περίπτωση νίκης των Γάλλων τότε θα παίξει «τελικό» στην τελευταία αγωνιστική, στη Λετονία με τη Ρίγα με τον νικητή να παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αντίθετα αν η Ρίγα επικρατήσει στη Γαλλία, τότε το Περιστέρι αποκλείεται από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Κόντρα στη Βίλνιους Ρίτας, οι «κυανοκίτρινοι» παρουσίασαν δύο διαφορετικά πρόσωπα αλλά με την παρουσία τους στη δεύτερη και την τέταρτη περίοδο, και την εξαιρετική παρουσία του Τεράν Πέτεγουεϊ, ζευγάρωσαν τις νίκες τους απέναντι στους Λιθουανούς.

Το Περιστέρι που έπαιξε δίχως τους Χάροου και Γκρέι, αλλά και τον Μάντζαρη ανέτοιμο (αποχώρησε υποβασταζόμενος στο φινάλε), δεν άρχισαν καλά το παιχνίδι με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να προηγηθούν με 10-20 στο 7′. Η αντίδραση όμως της ελληνικής ομάδας ήταν άμεση. Αρχικά κάλυψε τη διαφορά κλείνοντας την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 23-22. και στη συνέχεια με τον Πέτεγουεϊ σε πολύ καλή βραδιά, άνοιξε τη διαφορά φτάνοντας ως και το +15 με το 51-36 να είναι και το σκορ του ημιχρόνου.

Αντίθετα, το Περιστέρι μπήκε εντελώς διαφορετικό στο τρίτο δεκάλεπτο. Σημείωσε μόλις 8 πόντους, είχε κακές επιλογές και στις δύο πλευρές του παρκέ, με τους Λιθουανούς να μπαίνουν και πάλι στο παιχνίδι, μειώνοντας στο καλάθι (59-57).

Δύο γρήγορα τρίποντα των Πέτεγουεϊ και Μπουρούση έδωσαν αέρα έξι πόντων στο Περιστέρι (65-59) με το σερί να φτάνει ως και το 11-0 με τους γηπεδούχους να ξεφεύγουν με 70-59 στο 34′. Στη συνέχεια οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη έμειναν για περίπου τρία αγωνιστικά λεπτά δίχως καλάθι με τη Ρίτας Βίλνιους να μειώνει ως και στο 77-74 στα 41” πριν από το φινάλε με γκολ φάουλ του Γκάουντλοκ. Ο Πέτεγουεϊ συνέχισε να κουβαλά επιθετικά την ομάδα του με το Περιστέρι να φτάνει στην επικράτηση με 81-74.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 51-36, 59-57, 81-74.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Πεδουλάκης): Μπουρούσης 11 (1), Κρόκετ 19 (2), Καράμπελας 5 (1), ΜακΛιν 9 (1), Πέτεγουεϊ 25 (1), Τζόουνς 8, Μάντζαρης, Σαλούστρος 4, Βασιλόπουλος.

ΡΙΤΑΣ (Καϊρίς): Μπιτσκάουσκις 8 (1), Μπουτκεβίτσιους 1, Έχοντας 14, Γκάουντλοκ 23 (4), Εντούρ 15 (2), Μπένσον 4, Μπόουτραϊτ 9 (3), Γκιρτζιούνας, Μαρτσουλιόνις, Ραντζεβίτσιους, Ουλέτσκας.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected