Κατηγορίες
Γενικά

“Η περιέργεια, μας οδηγεί πάντα σε νέα μονοπάτια” (της Νίκης Κελεσίδου)

Γράφει η συνεργάτιδα μας, Νίκης Κελεσίδου

 

Ίσως έτσι θα έπρεπε να καλωσορίσουμε αυτή τη χρονιά. Με την πιο άσημη συμβουλή ενός άκυρου σοφού. Μέσα από τη ματιά και τη σκέψη ενός ποντικού. Πάντα παραμυθένια και θέτοντας το μυαλό σε τροχιά σκέψης και περισυλλογής.

Είναι καλό να μην ξεχνάμε και να διατηρούμε ζωντανά μέσα μας πρόσωπα και πράγματα που ανήκουν πια στο παρελθόν, αρκεί να θυμόμαστε πάντα όμως πως εκεί πρέπει και να μένουν. Πίσω μας. Ό, τι έγινε, έγινε. Καλό, κακό, στραβό, φανταστικό. Πάει, τέλειωσε, αναθεωρούμε και προχωράμε. Κρατάμε μόνο ό,τι είναι σημαντικό και μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε παρακάτω. Αποβάλλουμε συνειδητά ότι μας φρενάρει και μας κάνει να οπισθοχωρούμε. Είτε πρόκειται για κάτι θετικό είτε για κάτι αρνητικό, το μυαλό πρέπει να βρίσκεται συνέχεια σε εγρήγορση και να μην επαναπαύεται.

Οφείλεις πρώτα στον ίδιο σου τον εαυτό, να αποδέχεσαι ότι έρχεται στη ζωή σου και να το ζεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, απλά και μόνο για να αποκτήσεις την εμπειρία, να νιώσεις το συναίσθημα και να ζήσεις τη στιγμή. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να συνεχίσεις με σταθερό βήμα στην επόμενη περιπέτεια. Στην επόμενη αναπάντεχη κατάσταση που παραμονεύει στη γωνία, στο επόμενο πρόσωπο που θα μπει στη ζωή σου, στους επόμενους στόχους που περιμένουν εσένα για να επιτευχθούν. Στα όνειρα που αυτή τη φορά θα πραγματοποιήσεις, στους ανθρώπους που αυτή τη φορά θα διεκδικήσεις, στις στιγμές που αρνείσαι πεισματικά να χάσεις.

Χρησιμοποίησε τις γνώσεις, την ανησυχία και την περιέργεια σου με τρόπο εποικοδομητικό και προσπάθησε να αποκομίσεις ότι καλύτερο μπορείς. Μόνο μην ξεχνάς να προχωράς. Να μη βαλτώνεις και να συνεχίζεις μπροστά. Με το δικό σου ρυθμό, με τους προσωπικούς σου συνοδοιπόρους, με τις δικές σου ανάγκες και αδυναμίες. Απλά συνέχισε να προχωράς. Ας είναι αυτός ο πρώτος σου στόχος για το νέο έτος και θα δεις πως θα οδηγηθείς σε καινούρια μονοπάτια…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected