Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ : Απώλειες 27,2% στα εισοδήματα των νοικοκυριών που στηρίζονται στα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για το εισόδημα και τις δαπάνες διαβίωσης των νοικοκυριών η μείωση των εισοδημάτων των πολιτών, λόγω των lockdown, είναι δραματική.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα ένα στα τέσσερα νοικοκυριά έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το 17,7% των νοικοκυριών δήλωσε πως δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς το Δημόσιο.

Παράλληλα, όπως τονίζει η έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, τα εισοδήματα των νοικοκυριών που στηρίζονται στα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα μειώθηκαν μεσοσταθμικά κατά 27,2%, έναντι μείωσης 11,5% στο σύνολο των νοικοκυριών, ενώ μειώθηκαν τα νοικοκυριά που ανήκουν στις μεσαίες εισοδηματικά κατηγορίες και ταυτόχρονα αυξήθηκε το χάσμα μεταξύ του αριθμού των φτωχότερων και των πλουσιότερων νοικοκυριών.

Ένα στα τρία νοικοκυριά αναμένει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης, έναντι μόλις του 13,5% που εκτιμά πως θα βελτιωθεί και του 44,5% που δεν περιμένει κάποια μεταβολή.

Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό άνω του 52% κρίνει ανεπαρκή ή μάλλον ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που έχει λάβει η κυβέρνηση, με τα ευάλωτα και πολυμελή νοικοκυριά να αξιολογούν περισσότερο αρνητικά την επάρκεια των μέτρων στήριξης.

Τέλος, η ΓΣΕΒΕΕ κάνει λόγο για άμεση ανάγκη λήψης συνεκτικών μέτρων στην οικονομία.

Αναλυτικά η έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ εδώ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected