Κατηγορίες
Football League - Super League 2

Το νέο νομοσχέδιο καταργεί τη Football League. Ερώτημα : Ποια θα είναι η προκήρυξη της φετινής σεζόν (εφ όσον ξεκινήσει;)

Με το σχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε σήμερα από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, η Football League καταργείται και οι επαγγελματικές κατηγορίες θα είναι δύο τον αριθμό.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, εγείρονται πολλά ερωτήματα, με πιο καίριο το αν θα έχει ισχύ από τη νέα σεζόν. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αλλάξει η ισχύουσα προκήρυξη της κατηγορίας, καθώς (εφ όσον βεβαίως ξεκινήσει) προβλέπει τον υποβιβασμό οκτώ ομάδων στη Γ Εθνική Ερασιτεχνική.

Επίσης, θα πρέπει να αλλάξει η υφιστάμενη προκήρυξη της Super League 2, που ήδη έχει ξεκινήσει και προβλέπει τον υποβιβασμό δύο ομάδων στη Football League. Εκ των πραγμάτων, και επειδή (αν ισχύσει η αναδιάρθρωση τη νέα σεζόν) θα υπάρχουν δύο επαγγελματικές κατηγορίες, η δεύτερη θα πρέπει να προβλέπει αύξηση των ομάδων.

Το σχέδιο νόμου :

«Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σ/ν του Υφυπουργείου Αθλητισμού “Διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA, αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, λέσχες φιλάθλων και άλλες διατάξεις αθλητικής μεταρρύθμισης» και σύντομα θα ανέβει προς Διαβούλευση.

Δ. Αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου
· Καταργείται η Football League και οι επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες περιορίζονται σε Super League 1 και Super League 2 και διαμορφώνονται τρία αυστηρότερα κριτήρια βιωσιμότητας και ανάπτυξης:
Ø To Μετοχικό Κεφάλαιο των ΠΑΕ στη SL2 δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 250.000€.
Ø Η εγγυητική επιστολή του καταθέτουν στην ΕΕΑ δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 100.000€
Ø Τουλάχιστον οι μισοί ποδοσφαιριστές, που δηλώνονται στο φύλλο αγώνα του πρωταθλήματος, πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην Εθνική μας ομάδα, οποιασδήποτε ηλικιακής κατηγορίας.

Επιπλέον, με τη συμπλήρωση των 18 ετών απελευθερώνονται οι μεταγραφές των ερασιτεχνών αθλητών, ώστε να εκλογικευτούν και να περιοριστούν οι ισχύουσες έως σήμερα δεσμεύσεις. Η αρχή της ελεύθερης επιλογής σωματείου είναι βασική και ουσιώδης για την ελεύθερη σωματική καλλιέργεια και την προστασία του δικαιώματος της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας. Έτσι, το όριο της ενηλικίωσης επιλέγεται ως εύλογο ώστε να μην πληγεί και των δικαίωμα των σωματείων όπου ανήκουν οι αθλητές, να μην εμποδίζεται η παραγωγική διαδικασία και να συνδυάζεται με τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected