Κατηγορίες
Αθλήματα

Ξεκινά το πρωτάθλημα της Volley League Γυναικών

Παρότι ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν μίλησε για άνοιγμα της Volley League γυναικών, σύμφωνα με πληροφορίες του sports3.gr το πρωτάθλημα της Volley League γυναικών θα ανοίξει από την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου και μάλιστα θα συμπεριληφθεί στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) και θα ακολουθήσει τα βήματα των ανδρών.

Το ίδιο είχε γίνει και με την Volley League ανδρών όταν αποφασίστηκε το άνοιγμα του. Δεν είχε γίνει καμία αναφορά την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, αλλά συμπεριλήφθηκε στην ΚΥΑ που βγήκε την επομένη 9/1.

Η ΚΥΑ θα ανακοινωθεί αύριο Σάββατο 30/1 μετά τις 18:00 και πλέον οι σύλλογοι και οι ομάδες που ήδη κάνουν προπονήσεις μπορούν να υπολογίζουν πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά ακόμα και την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται πως οι προπονήσεις έχουν ξεκινήσει από την Πρωτοχρονιά.

Το βασικό επιχείρημα της Volley League γυναικών είναι πως στις αρχές Μαΐου ορίστηκαν τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Λάρισα και έτσι το πρωτάθλημα θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο μήνες.

Επίσης στην παρουσίαση που έκανε ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς στη συνεδρίαση του ΕΟΔΥ ανέλυσε τους λόγους για το άνοιγμα της κατηγορίας και κυρίως για τα αυστηρό πρωτόκολλο που θα συνοδεύει όλες τις ομάδες με rapid test και μοριακά τεστ σε όλες τις ομάδες. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο υπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος έκανε παρέμβαση μετά το εκ παραδρομής λάθος του Νίκου Χαρδαλιά που δεν ανέφερε τη Volley League ανδρών μεταξύ των πρωταθλημάτων που συνεχίζουν μαζί με τη Super League και τη Basket Leeague προκαλώντας προς στιγμήν… εγκεφαλικά στο ανδρικό βόλεϊ.

Πάντως, από πλευράς ΕΟΠΕ μετά την αρχική ψυχρολουσία έδωσε τη θέση της στην προσδοκία πως το πρωτάθλημα θα ανοίξει και έτσι θα βγει από την καραντίνα το κορυφαίο πρωτάθλημα γυναικών που θα δώσει ώθηση και στις διεθνείς αθλήτριες ενόψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού όπου η Εθνική Ελλάδας έχει μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης. Βέβαια από την άλλη όλες οι ομάδες είναι λαβωμένες με ελλείψεις και απουσίες των αθλητριών τους με κλασσικό παράδειγμα τον Ολυμπιακό που θα αγωνιστεί χωρίς ουσιαστικά τη βασική του ομάδα καθώς όλες οι αθλήτριες αγωνίζονται πλέον στο εξωτερικό.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected