Super League 2

Νίκη από τα 11 βήματα για τη Ξάνθη

Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη σημείωσε στο πρωτάθλημα της Super League 2 η Ξάνθη.

Οι ακρίτες έκαμψαν την αντίσταση του μαχητικού Καραϊσκάκη στην Άρτα, χάρη σε ένα εύστοχο χτύπυμα πέναλτι του Έμπερτ, που κέρδισε στο 75′ ο Σιατραβάνης.

Οι Αρτινοί πάλεψαν για το θετικό αποτέλεσμα αλλά δεν κατάφεραν να “ξεκολλήσουν” από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Η Ξάνθη ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και στο 6ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Έμπερτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά ο Μπριλάντε πλάσαρε αλλά ο Μπουργάνης απέκρουσε σωτήρια.

Στο 11′ ήταν η σειρά του Σρόιχεν να απειλήσει, αλλά το σουτ του Ολλανδού μπλόαρε ο Μπουργάνης.

Ο Καραϊσκάκης απείλησε για πρώτη φορά στο 13′ όταν ο Δούμτσιος γέμισε στην αντίπαλη περιοχή, ο Μαραθωνίτης μόνος δεν βρήκε όπως ήθελε τη μπάλα και ο Ίτσο μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

Ο δραστήριος Σρόιχεν ήταν ο πρωταγωνιστής της επόμενης φάσης στο 25′ αλλά και πάλι ο Μπουργάνης βρέθηκε σε ετοιμότητα.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ρουμπαγκουκά έκανε λάθος εκτίμηση, με αποτέλεσμα η Ξάνθη να βγει στην κόντρα, ο Έμπερτ πάσαρε στο Σχρόιγιεν που σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Η Ξάνθη ενέτεινε την πίεση της και έχασε δύο ακόμη ευκαιρίες, αρχικά στο 33′ σε σουτ του Κανπίδη (μπλόκαρε ο εξαιρετικός Μπουργάνης) και στη συνέχεια στο 37′ σε σουτ του Σιατραβάνη, το οποίο κατέληξε άουτ.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος καταγράφηκε στο 63′ όταν ο Καπνίδης δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα σε πάσα του Σχρόιγιεν και η μπάλα έφυγε παράλληλα.

Στο 75′ η Ξάνθη κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, όταν ο Έμπερτ έκανε τη σέντρα ο Σιατραβάνης κέρδισε το πέναλτι για τράβηγμα μέσα στην περιοχή. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Έμπερτ ο οποίος νίκησε τον Μπουργάνη, που βρήκε τη μπάλα.

Στα εναπομείναντα 15 περίπου λεπτά, οι Αρτινοί ρίσκαραν για την ισοφάριση, χωρίς όμως να καταφέρουν να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε τον τέταρτο φετινό βαθμό στο πρωτάθλημα.

Συνθέσεις

Καραϊσκάκης Άρτας (Γιάννης Μάγγος) : Μπουργάνης, Θεολόγου, Φαν Ίπερεν, Ρουμπαγκουκά (75′ Νταλακούρας), Δούμτσιος, Μαραθωνίτης (62′ Γυφτοκώστας), Παπανίκου (83′ Γιαννιώτης), Κόκας, Κλιγγόπουλος (46′ Χατζηδίμπας), Ρούνεϊ, Λόβριτς (46′ Δερμιτζάκης)

Ξάνθη (Τόνι Πόποβιτς) : Ίτσο, Παπάζογλου Τ., Τεσίγια (86′ Πόποβιτς), Καπνίδης (64′ Μυστακίδης), Κέβιν Γκαρσία (64′ Παντελιάδης), Βέρκερ, Σρόιχεν (82′ Βάλτερς), Πέτροβιτς, Μπριλάντε, Σιατραβάνης (86′ Τζούρμαν), Έμπερτ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected