Κατηγορίες
Αστεία - Διάφορα

ΕΠΟΣ! Δύο γυναίκες μεταμφιέστηκαν σε…γιαγάδες για να κάνουν το εμβόλιο! (vid)

Δύο γυναίκες από τη Φλόριντα των ΗΠΑ επιχείρησαν να παρακάμψουν τη σειρά προτεραιότητας για το εμβόλιο Covid-19.

Έτσι για να πετύχουν τον σκοπό τους έφτασαν στο σημείο να μεταμφιεστούν σε γιαγιάδες. Ωστόσο, τα κατάφεραν μέχρι και την πρώτη δόση. Στη συνέχεια, η απάτη τους έγινε αντιληπτή και σύμφωνα με τη New York Post, δεν κατάφεραν να κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το παράξενο περιστατικό έφεραν στο φως αξιωματούχοι του τομέα της Υγείας.

Όπως εξήγησε ο Δρ. Πολ Πίνο, διευθυντής της Υπηρεσίας Υγείας της Φλόριντα για την κομητεία Όραντζ, η μεταμφίεση των δυο γυναικών ήταν ολοκληρωμένη, αφού περιλάμβανε όλα τα αξεσουάρ που έχουμε συνδέσει με το παρουσιαστικό μιας ηλικιωμένης γυναίκας, όπως σκούφο, γάντια και γυαλιά.

Οι εργαζόμενοι στο κέντρο εμβολιασμού που στεγάζεται στο συνεδριακό κέντρο της κομητείας πρόσεξαν την αλλόκοτη εμφάνιση των δυο γυναικών, και τις σταμάτησαν προτού προλάβουν να εμβολιαστούν.
Ελέγχοντας τα χαρτιά που είχαν μαζί τους, όπως ταυτότητες και διπλώματα οδήγησης, διαπίστωσαν ότι κάτι πήγαινε λάθος.

Οι δυο γυναίκες είχαν έρθει στο εμβολιαστικό κέντρο για να λάβουν τη 2η δόση του εμβολίου. Ερωτηθείς τι συνέβη με την πρώτη δόση, ο Πίνο απάντησε πώς δεν έχει ιδέα πως κατάφεραν οι δυο δήθεν γιαγιάδες να εμβολιαστούν την πρώτη φορά, χωρίς να γίνουν αντιληπτές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των ατόμων στην περιοχή που έχουν αποπειραθεί να παρακάμψουν τη σειρά προτεραιότητας για τον εμβολιασμό δίνοντας ψεύτικα στοιχεία είναι «μεγαλύτερος από αυτόν που περίμεναν οι υγειονομικές Αρχές». Για τον λόγο αυτό έχει ενισχυθεί πλέον η ασφάλεια στα εμβολιαστικά κέντρα.

Σύμφωνα με το γραφείο του Σερίφη της κομητείας Όραντζ, η μία από τις γυναίκες ήταν 44 ετών και η άλλη 34 ετών. Στη Φλόριντα, μόνο άτομα από 65 ετών και πάνω, επαγγελματίες του χώρου της υγείας και εργαζόμενοι σε γηροκομεία δικαιούνται προς το παρόν να εμβολιαστούν.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στις τοπικές Αρχές, που προειδοποίησαν τις δυο γυναίκες ότι αν εμφανιστούν ξανά στο κέντρο θα συλληφθούν για παράνομη είσοδο.

*με στοιχεία από το gazzetta.gr