Κατηγορίες
Αθλήματα

Δεν θα αγωνιστεί στον τελικό του Australian Open ο Τσιτσιπάς, ήττα με 3-0 από τον Μεντβέντεφ (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε μέχρι το τέλος και αντιστάθηκε σθεναρά, ηττήθηκε όμως με 3-0 σετ από έναν διαστημικό και αλύγιστο Ντανίλ Μεντβέντεφ, που έφτασε τις 20 σερί νίκες και προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ κυριάρχησε στον δεύτερο ημιτελικό του Australian Open, επικρατώντας του Στέφανου Τσιτσιπά με 6-4, 6-2, 7-5 έπειτα από 2 ώρες και 9 λεπτά στη Rod Laver Arena.

Δυο μέρες μετά την επική του ανατροπή επί του Ναδάλ, o Στέφανος άργησε και σήμερα να βγάλει στην επιφάνεια το καλύτερο τένις του, μένοντας με παρόμοιο τρόπο πίσω στο σκορ με 0-2 σετ, χάνοντας το σερβίς του μια φορά στο πρώτο και δυο φορές στο δεύτερο σετ.

Στο 3ο σετ έμεινε και πάλι πίσω με break, το 1-3, πάλεψε όμως πολύ σκληρά και κατάφερε να πάρει για μερικά λεπτά το momentum στο μέρος του. Προηγήθηκε με 4-3 και είχε ένα break point για το 5-3 στο 8ο game.

Ο Μεντβέντεφ παρέμεινε ψύχραιμος και αλύγιστος σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή για εκείνον, ισοφάρισε σε 4-4, ενώ αργότερα επέστρεψε και από το 0-30, για να κρατήσει ακόμα σε ένα δύσκολο game το σερβίς του και να ισοφαρίσει σε 5-5.

Στο επόμενο game, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ρώσος έκανε ένα πολύ σπουδαίο game και πήρε το break για το 6-5, μπαίνοντας και πάλι σε θέση οδηγού γι’ αυτό το σετ, το οποίο και κατάφερε να κλείσει στο 12ο game στο σερβίς του πριν τα πράγματα προλάβουν να γίνουν επικίνδυνα για εκείνον.

Ο Μεντβέντεφ έκανε συνολικά ένα πολύ μεγάλο ματς, το οποίο ολοκλήρωσε με 17 άσους, 46 winners και 21 αβίαστα λάθη! Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος στα πρώτα δυο σετ ήταν κάπως νευρικός και δεν του έβγαινε το παιχνίδι, είχε 19 winners και 30 αβίαστα λάθη.

Για 3η φορά στην καριέρα του αγωνίστηκε σε ημιτελική φάση ενός Grand Slam ο Στέφανος, ο οποίος θα χρειαστεί να περιμένει την επόμενη για να μπει σε έναν τελικό, που είμαστε σίγουροι πως δεν θα αργήσει να γίνει!

Ο Μεντβέντεφ από την πλευρά του, ο οποίος ήδη έχει εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του, προκρίθηκε για 2η φορά σε έναν τελικό Grand Slam.

Θυμίζουμε πως η πρώτη ήταν στο US Open του 2019, όπου είχε κάνει μια εκπληκτική προσπάθεια επιστρέφοντας από 0-2 σετ πίσω απέναντι στον Ναδάλl, αλλά τελικά είχε χάσει από τον Ισπανό στο 5ο σετ.

Στον δεύτερο major τελικό του, ο αήττητος για 20 συνεχόμενα παιχνίδια Μεντβέντεφ θα αντιμετωπίσει το Νο.1 του κόσμου και 8 φορές πρωταθλητή στο Australian Open, Νόβακ Τζόκοβιτς.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected