Κατηγορίες
Διάφορα

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως σήμερα θα ανακοινωθεί αύξηση κρουσμάτων. Τελικά λειτουργεί το αυστηρό lockdown;

Μέχρι και προ ολίγων ωρών θεωρούταν δεδομένη η άρση του lockdown για την 1η Μαρτίου, με την αγορά να ανοίγει με το καταστροφικό για την οικονομία click away.

Παρόλα αυτά οι τελευταίες πληροφορίες του Pronews αναφέρουν πως τελικά θα προκριθεί το άλλο σενάριο που εξεταζόταν και το lockdown θα πάρει παράταση έως και τις 7 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ξαφνικά υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, καθώς σήμερα θα ανακοινωθούν πάνω από 1.500. Όμως το μεγάλο ερώτημα είναι πως ξαφνικά σήμερα θα ανακοινωθούν τόσα κρούσματα, καθώς μέχρι και σήμερα έχει αποδειχθεί πως τα κρούσματα ανεβαίνουν και κατεβαίνουν ανάλογα τα τεστ.

Χθες έγιναν λίγα τεστ και έτσι είχαμε σχετικά λίγα κρούσματα. Σήμερα ξαφνικά υπήρξε αύξηση; Ποιος είναι ο λόγος;

Τούντας (ΕΚΠΑ): Όσο είμαστε σε έξαρση δεν μπορούμε να μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, το χρονικό περιθώριο των 2,5 εβδομάδων καραντίνας που επιβλήθηκε στην Αττική είναι περιορισμένο για να αλλάξει η σημερινή εικόνα. Ωστόσο, όπως λέει, «δεν αποκλείεται τα μέτρα που ισχύουν να αρχίσουν να αποδίδουν τις επόμενες μέρες και να δούμε πιθανόν μια σταθεροποίηση -αν όχι κάμψη- της επιδημίας στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Άρα οι αποφάσεις θα πρέπει να παρθούν τότε και όχι από τώρα».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected