Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Αντιπρόεδρος ΕΠΟ : “Η Γ Εθνική δεν έπρεπε να σταματήσει καθόλου”

Στην εκπομπή «Κόσμος των Σπορ» της ΕΡΤ3 φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Αστέριος Αντωνίου όπου μεταξύ άλλων μίλησε και για τη Γ’ Εθνική τονίζοντας δεν θα έπρεπε να σταματήσει το πρωτάθλημα.

«Προσωπικά έχω κάνει μεγάλη προσπάθεια επειδή ήμουν υπεύθυνος υγείας της ομοσπονδίας. Σε συνεργασία με τον κ. Μαυρωτά εδώ και δύο μήνες παλεύαμε για να ενταχθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο γιατί η μεγαλύτερη αδικία υπάρχει εκεί.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι π.χ. στην Ιταλία παίζονται αυτά τα πρωταθλήματα και η δυσκολία με τον covid είναι ακόμα μεγαλύτερη. Στην Ελλάδα άνοιξαν τα σχολεία εδώ και πολύ καιρό και μέχρι σήμερα είναι ανοιχτά. Κάνει εντύπωση ότι κλείσαμε τα παιδιά σε αίθουσες των 28-30 ατόμων με την παρουσία καθηγητών και αυτή τη στιγμή δε μπορούν να παιχτούν τα παιδικά πρωταθλήματα.

Αυτά όλα τα διαχειρίζονται μεγάλοι επιστήμονες αλλά με το ποδόσφαιρο δεν έχουν επαφή… Η Γ’ Εθνική δεν έπρεπε να σταματήσει όπως έγινε στην Ισπανία που δεν διεκόπη και κοντεύει να τελειώσει.

Στην Ελλάδα μιλάνε για την Τρίτη Εθνική κατηγορία και έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο αυτή τη στιγμή γιατί υπάρχει σίγουρα ένας πολύ μεγάλος αριθμός που θέλουν το ποδόσφαιρο αλλά υπάρχον και κάποιοι που δυσκολεύονται.

Έκανα μία πρόταση την επιτροπή. Όσες ομάδες δε μπορούν για κάποιο λόγο να συμμετέχουν -και προφανώς είναι οι πιο αδύναμες- όταν από ένα όμιλο με 15 ομάδες πέφτουν έξι, είναι κατανοητό ότι αυτές οι ομάδες που δε μπορούν να κρατηθούν σε κάποιο επίπεδο λόγω οικονομικών να ήταν αυτές που υποβιβάζονταν.

Αν δε θέλουν να κατέβουν έχω πρόταση και πιστεύω θα περάσει, να δηλώσουν ότι δεν κατεβαίνουν και δε θα έχουν καμία κύρωση εκτός από τον υποβιβασμό τους!»

φωτ. INTIME SPORTS

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected