Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Αθλήματα

Απίστευτο χάος με τα τεστ Covid-19 στο βόλεϊ αποκαλύπτει το Sportsfeed

Δεκάδες ερωτήματα προκύπτουν από τις διαδοχικές αναβολές στο πρωτάθλημα της Volley League. Σε ποιες περιπτώσεις δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο; Τι συμβαίνει με τα τεστ; Και γιατί η ΕΣΑΠ φέρνει τεράστια ευθύνη;

Λίγες ώρες πριν το πρώτο σερβίς του ματς του Φίλιππου με την Κηφισιά η ΕΣΑΠ ανακοίνωσε την αναβολή του αγώνα λόγω Covid-19. Ωστόσο η λίγκα κατάφερε να εκτεθεί με τη διαχείριση του πρωτοκόλλου που πήγε… περίπατο.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα sportsfeed.gr στο πρωτόκολλο της διοργανώτριας περιγράφεται λεπτομερώς η διαχείριση των κρουσμάτων και παραπέμπει μάλιστα στις επικαιροποιημένες οδηγίες της ΓΓΑ, όπου περιγράφεται το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής των αθλητών…

Οι ασυμπτωματικοί αν δεν υποβληθούν σε μοριακό τεστ θέλουν μίνιμουμ 10 ημέρες, ενώ αν έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ και είναι αρνητικό επιστρέφουν σε μία εβδομάδα…

Οι συμπτωματικοί (που ήταν οι περισσότεροι παίκτες του Φίλιππου καθώς τα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι είχαν υψηλό πυρετό κλπ) αντιστοίχως χωρίς μοριακό τεστ επιστρέφουν μετά από 14 ημέρες και με μοριακό τεστ μετά από 10 ημέρες (εφόσον είναι απύρετοι για μία ημέρα χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών και παρουσιάζουν πλήρη ύφεση των συμπτωμάτων).

Τα τρία πρώτα κρούσματα στην ομάδα της Βέροιας έγιναν γνωστά στις 7/2 και τα άλλα τέσσερα στις 8/2, οι 14 ημέρες που απαιτούνται για να επιστρέψουν στην αθλητική δραστηριότητα, συμπληρώθηκαν κανονικά στις 21 και 22/2 αντίστοιχα, ωστόσο στις 21/2 ο Φίλιππος υποδέχθηκε τον ΟΦΗ!

Πώς έγινε αυτό;

Υποβάλλοντας τους αθλητές της ομάδας, σύμφωνα με το sportsfeed.gr σε rapid τεστ τα οποία δεν εντόπισαν κανένα θετικό κρούσμα και σύμφωνα με το πρωτόκολλο και λογική της ΕΣΑΠ αυτό το αποτέλεσμα (της περασμένης Παρασκευής 20/2) ήταν αρκετό για να διεξαχθεί και ο αγώνας του Φίλιππου με την Κηφισιά.

Στην ομάδα των βορείων προαστίων έχοντας το κακό προηγούμενο του πρώτου αγώνα και τα μαζεμένα κρούσματα στον ΟΦΗ (που πριν τη Βέροια είχε παίξει με τον Ολυμπιακό), απαίτησαν να υποβληθούν οι αθλητές του Φίλιππου σε μοριακά και όχι σε rapid test, όπως προβλέπει ρητά η εγκύκλιος που έχει αποστείλει η ίδια η ΕΣΑΠ στα σωματεία της.

Τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ ήταν… ανατριχιαστικά και εκθέτουν τη Λίγκα αλλά και την ομάδα της Βέροιας καθώς προέκυψαν πολλά νέα κρούσματα (ή βρέθηκαν ξανά θετικοί όσοι είχαν νοσήσει και απλά δεν είχαν καθαρίσει από τον ιό) και πέρα από την αναβολή του σημερινού αγώνα ενδεχομένως να τινάξουν στον αέρα ολόκληρο το πρωτάθλημα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected