Κατηγορίες
Football League - Γ Εθνική / Τοπικά

Ας μελετήσουμε το υγειονομικό πρωτόκολλο της Football League και να δούμε αν μπορούν να το τηρήσουν οι ομάδες της Γ Εθνικής

Στη δημοσιότητα δόθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα πρέπει να τηρούν οι ομάδες της Football League, για την οποία έχει ανακοινωθεί πως η έναρξη της ορίστηκε στις 28/3.

Όπως έχουν αναφέρει από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, αυτό οφείλουν να το τηρούν απαρέγκλιτα όλες οι ομάδες που συμμετέχουν σε πρωτάθλημα, επομένως και σύμφωνα με την εξαγγελία της ΕΠΟ, το ίδιο θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας και οι αντίστοιχες της Γ Εθνικής.

Ας δούμε το πρωτόκολλο και εσείς οι αναγνώστες θα κρίνεται αν μπορούν ερασιτεχνικοί σύλλογοι να το τηρούν ευλαβικά.

Αναλυτικά :

“Πριν την έναρξη των αγώνων, όλοι οι ποδοσφαιριστές, οι αξιωματούχοι αγώνα, το προπονητικό προσωπικό και το προσωπικό της ομάδας, θα πρέπει να εξεταστούν για τον COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Προϋπόθεση για την έναρξη των αγώνων είναι η διενέργεια των εξετάσεων, υποχρεωτικά μια φορά την εβδομάδα για τους ποδοσφαιριστές, αξιωματούχους, προπονητικό προσωπικό και προσωπικό της ομάδας, ενώ ο εβδομαδιαίος προληπτικός έλεγχος πρέπει να γίνεται όσο πιο κοντά στον αγώνα είναι δυνατό (24 έως 48 ώρες πριν). Ανάλογα με το χρόνο που απαιτείται για την έκδοση των αποτελεσμάτων, κατ’ εξαίρεση, το όριο δύναται να αυξηθεί στις 72 ώρες.

Αν υπάρχουν δύο αγώνες την εβδομάδα, το δεύτερο τεστ (πριν τον δεύτερο αγώνα) είναι υποχρεωτικό αν η ομάδα έχει εμφανίσει κρούσματα κατά τις τελευταίες επτά ημέρες. Οι γιατροί των ομάδων είναι υπεύθυνοι για την τήρηση αρχείου των εξετάσεων που έχουν διενεργηθεί για λογαριασμό της ΠΑΕ. και να τα προσκομίσουν στη Διοργανώτρια Αρχή. Τα αποτελέσματα αυτών αποστέλλονται αμελλητί με ηλεκτρονική αλληλογραφία στη διοργανώτρια αρχή σε εμπιστευτικό μοναδικό λογαριασμό email του ιατρού – προέδρου της Υγειονομικής Επιτροπής της FOOTBALL LEAGUE, κ. Ξενοφώντα Ρούσση- (athletia.xr@gmail.com/president@footballleague.gr ) και σε περίπτωση θετικού κρούσματος θα επισυνάπτεται ηλεκτρονικό αντίγραφο του οικείου εργαστηρίου στο οποίο θα αναγράφεται τουλάχιστον το ονοματεπώνυμο του εξετασθέντος, η ημερομηνία γέννησης αυτού και η ημερομηνία διεξαγωγής του τεστ.

Σημειώνεται ότι η αποστολή των αποτελεσμάτων πριν από τους αγώνες προς τον Πρόεδρο της Υγειονομικής Επιτροπής της FOOTBALL LEAGUE, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει κατ’ ελάχιστον τα στοιχεία των εξετασθέντων ποδοσφαιριστών, προπονητικού προσωπικού και στελεχών της εκάστοτε Π.Α.Ε. και το αποτέλεσμα του τεστ ανά ποδοσφαιριστή/προπονητικό προσωπικό/στέλεχος. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, σε περίπτωση θετικού κρούσματος ακολουθούνται οι οδηγίες των αρμόδιων φορέων για θέματα υγείας και της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. όπως αποτυπώνονται στο Κεφ. ΙΙΙ του παρόντος υγειονομικού πρωτοκόλλου και σε περίπτωση θετικού κρούσματος ή κρουσμάτων θα ενημερώνονται υποχρεωτικά ο ΕΟΔΥ και η Υγειονομική Επιτροπή της Γ.Γ.Α Επιπρόσθετα σε περίπτωση θετικού τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνου (rapid-test) σε αθλητή ή παράγοντα, καθίσταται υποχρεωτική η απομόνωση του κρούσματός και η πραγματοποίηση μοριακού τεστ (RT-PCR) από διαπιστευμένα εργαστήρια.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected