Γ Εθνική / Τοπικά

Δημοσίευμα αναφέρει για τη Γ Εθνική: «Πρωτάθλημα ενός γύρου, δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 3/3, αλλιώς υποβιβασμός»

Δημοσίευμα από το sportcyclades.gr (δείτε ΕΔΩ) αναφέρει πως η ΕΠΟ έχει ήδη αποφασίσει να διεξάγει το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής σε έναν γύρο, ενώ όσες ομάδες δεν δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 3/3 (λιγότερο από μία εβδομάδα) θα υποβιβάζονται στο τοπικό πρωτάθλημα χωρίς κυρώσεις (δεν θα υπάρξει πρόστιμο).

Αναλυτικά το δημοσίευμα :

«Υπό την πίεση της πανδημίας και των στενών χρονικών περιθωρίων η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε τη συνέχιση στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, με την διαφορά ότι θα διεξαχθεί μόνο ο πρώτος γύρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την ΕΠΟ, η ΕΕ αποφάσισε συγκεκριμένα να διεξάγει το πρωτάθλημα σε ένα α’ γύρο, ενώ, όσες ομάδες δεν δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 3 Μαρτίου θα υποβιβάζονται στο τοπικό πρωτάθλημα χωρίς κυρώσεις (δεν θα υπάρξει πρόστιμο).

Όσον αφορά το πρωτάθλημα του α’ γύρου για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το πρόγραμμα θα τηρηθεί, δηλαδή ο κάθε όμιλος θα συνεχιστεί από εκεί που σταμάτησε (πχ 7ος όμιλος 5η αγωνιστική, 6ος Όμιλος 4η αγωνιστική).

Παράλληλα γίνονται προσπάθειες από την ΕΠΟ να βοηθηθούν οι ομάδες με το κομμάτι της διαιτησίας (μείωση των εξόδων) όμως αυτό θα συζητηθεί εκ νέου σε σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Όσον αφορά τις ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες θέσεις, στη συνέχεια θα διεκδικήσουν την άνοδο μέσω μπαράζ.

Σίγουρα αυτή η απόφαση θα αντιμετωπιστεί από τα σωματεία με ανάμικτα συναισθήματα, ενώ τίθενται και θέματα ορθότητας, καθώς θα πρέπει να γίνει τροποποίηση της αρχικής προκήρυξης, πράγμα που ήδη κάποια σωματεία θεωρούν παράνομο.»