Κατηγορίες
Διάφορα

Ζήτησε ακύρωση του lockdown ο Δήμος Διδυμοτείχου

Στο «κόκκινο» μπήκε από χθες ο Δήμος Διδυμοτείχου, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως αναφέρει το evros-news.gr, όλος ο δήμος του Διδυμοτείχου μπήκε στην συγκεκριμένη κατάσταση κινδύνου, λόγω των πολλών κρουσμάτων covid-19 τον τελευταίο καιρό στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων και έτσι “κοκκίνισε” μαζί με τους δήμους Λευκάδας, εκτός του Μεγανησίου, Θεσπρωτίας, Ηγουμενίτσας, Σύρου, Σάμου, Άρτας, Λοκρών (η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή στη Μαλεσίνα), Αμφιλοχίας, όλη η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, όλη η περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, με το Λουτράκι να είναι ιδιαίτερα έντονη.

Tην απόφαση της Πολιτικής Προστασίας να ενταχθεί στο “κόκκινο” ανακοίνωσε στον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου ο Γενικός Γραμματέας κ. Παπαγεωργίου o οποίος ενημέρωσε πως στην πόλη και τα χωριά δεν υπάρχουν κρούσματα και το πρόβλημα είναι μόνο στην Σχολή Αστυφυλάκων, όπου όμως τα θετικά κρούσματα παραμένουν απομονωμένα.

Μόλις όμως πληροφορήθηκαν από τα ΜΜΕ την συγκεκριμένη αρνητική εξέλιξη, τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Κώστας Βενετίδης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ξεκίνησαν ΑΜΕΣΑ επικοινωνίες με τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ χθες, μόνο 5 από αυτά είναι στο νομό Έβρου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected