Κατηγορίες
Διάφορα

Άδωνις Γεωργιάδης : “Ανοίγουν τα καταστήματα 22 ή 29 Μαρτίου με SMS, χωρίς click away”

Το άνοιγμα των καταστημάτων στις 22 ή τις 29 Μαρτίου ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός τόνισε στα Παραπολιτικά, ωστόσο, ότι δεν θα έχουμε την μέθοδο click away, αλλά μόνο το sms που θα επιτρέπει έως τρεις ώρες την παρουσία των καταναλωτών στα καταστήματα και τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα που ισχύουν.

Παράλληλα, στα μέσα Απριλίου θεωρείται πιθανή ημερομηνία για άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους. Όπως είπε όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών.

Νέος πενταψήφιος αριθμός για ψώνια
Το σχέδιο για το πώς θα γίνονται ψώνια και μετακινήσεις με το σταδιακό άνοιγμα από το lockdown επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Το λιανεμπόριο είναι το πρώτο που θα λειτουργήσει και ήδη υπάρχουν οι πρώτες αποφάσεις για την λειτουργία με το 13032.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Dnews, το σχέδιο για το άνοιγμα των καταστημάτων προβλέπει να υπάρχει ο περιορισμός των 2 χιλιομέτρων και με διάρκεια τριών ωρών, όπως ισχύει σήμερα για τον κωδικό 2 αλλά με προσαρμογή στο νέο αριθμό που ήδη έχει ετοιμαστεί, το 13032.

Στην κυβέρνηση βλέπουν ότι η κατάσταση θα είναι ακόμα δύσκολη με το άνοιγμα των καταστημάτων και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρχει νέος τρόπος με τον οποίο θα γίνονται οι μετακινήσεις αλλά και γενικότερα η κυκλοφορία του πληθυσμού. Η απόφαση είναι ότι θα πρέπει πια να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό και να τον αντιμετωπίζουμε με την οικονομία ανοιχτή , όσο βέβαια θα προχωρά παράλληλα και το πρόγραμμα εμβολιασμών το οποίο θα «τρέξει» με μεγαλύτερη ταχύτητα από τα μέσα Μαρτίου και μετά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected