Αθλήματα

Δυο νίκες για την Αθηνά Πήττα στη Βαλένθια

Η Αθηνά Πήττα πέτυχε τις πρώτες δυο νίκες της αυτή την εβδομάδα σε μια J2 διοργάνωση και έφτασε μέχρι τον τελευταίο γύρο των προκριματικών της δυνατής διοργάνωσης της Βαλένθιας. Μια νίκη και μια ήττα ήταν ο απολογισμός του Φίλιππου Αστρεινίδη, που συμμετείχε στο ίδιο τουρνουά.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η 16χρονη Αθηνά, είχε κερδίσει από τη Δευτέρα τη Ρωσίδα Taisia Yakunina, με 6-0, 6-1, πετυχαίνοντας με εμφατικό τρόπο την πρώτη της νίκη σε J2 διοργάνωση στο juniors tour της ITF.

Την Τρίτη το πρωί ζευγάρωσε τις νίκες της, κερδίζοντας και τη Γερμανίδα Sarah Mueller, No.2 στο ταμπλό των προκριματικών και Νο.254 στην παγκόσμια κατάταξη των κοριτσιών U18, με 6-4, 7-5.

Ήταν μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες μέχρι στιγμής για την Αθηνά, που λίγες ώρες αργότερα αγωνίστηκε και στον 3ο προκριματικό γύρο, δυστυχώς χωρίς να καταφέρει να πάρει τη νίκη που θα την έβαζε στο κυρίως ταμπλό, καθώς ηττήθηκε από την Ελβετίδα Karolina Kozakova με 2-6, 3-6.

Η Ελληνίδα τενίστρια έχει ανοιχτές υποχρεώσεις ακόμα στο χωμάτινο τουρνουά της Βαλένθιας, καθώς σήμερα θα παίξει στον 1ο γύρο του διπλού, με συμπαίκτρια την Ιταλίδα Anna Paradisi, κόντρα στις Nevena Carton και Denislava Glushkova.

Στα προκριματικά του μονού αγοριών, ο Φίλιππος Αστρεινίδης ολοκλήρωσε την πορεία του με μια νίκη και μια ήττα. Στον πρώτο του αγώνα κέρδισε τον Ισπανό Nacho Serra Sanchez με 6-2, 7-6 (5), στον 2ο γύρο όμως ηττήθηκε από τον Γάλλο Charlelie Cosnet, με 4-5, 4-5 (4).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected