Κατηγορίες
Basket

Το πανόραμα της 29ης αγωνιστικής στη Euroleague

Ο Ολυμπιακός με εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο υπέταξε τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στο ΣΕΦ, η Αναντολού Εφές διέλυσε και τη Ζαλγκίρις Κάουνας, ενώ η Μπασκόνια έκαμψε την αντίσταση της Μπάγερν Μονάχου και η Βαλένθια «λύγισε» στη «Φοντέντα» την Φενέρμπαχτσε.

Στο παιχνίδι με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε άσχημα όμως συνέχισε εντυπωσιακά και με «όπλο» την εκπληκτική του άμυνα έκαμψε εντός έδρας την αντίσταση της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 75-61. Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα πανηγύρισε τη δεύτερη διαδοχική επιτυχία του, ενώ διπλασίασε τις νίκες κόντρα στο συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ. Οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 13-16 κι ανέβηκαν στην 12η θέση της βαθμολογίας, την ώρα που οι αντίπαλοί τους «έπεσαν» στο 16-12 και παραμένουν όγδοοι κρατώντας στα χέρια τους το τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στα πλέι οφ.

Η χρονικά πρώτη αναμέτρηση της ημέρας (12/3) ήταν αυτή που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί η Αναντολού Εφές απέδειξε ξανά ότι αποτελεί την πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρωλίγκα και «σκόρπισε» τη Ζαλγκίρις Κάουνας με 89-62. Οι Τούρκοι έχουν βρει ρυθμό και μοιράζουν «τριαντάρες» σε όποιον βρίσκουν μπροστά τους. Έχουν φτάσει τις επτά διαδοχικές επιτυχίες και με ρεκόρ 18-10 έχουν «σκαρφαλώσει» αθόρυβα στην 3η θέση της βαθμολογίας, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο και υπερτερώντας στην ισοβαθμία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Από την άλλη οι πρωταθλητές Λιθουανίας με 15-14 είναι ένατοι.

Στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» της Βιτόρια, η Μπασκόνια έμεινε ζωντανή για πρόκριση νικώντας την Μπάγερν Μονάχου με 78-71. Για ένα ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ντέρμπι όμως στη συνέχεια το σύνολο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς κυριάρχησε στο παρκέ και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι για ακόμα μία φορά ο Αντρέα Τρινκιέρι δεν συγκράτησε τα νεύρα του κι αποβλήθηκε. Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 15-14 και είναι 10οι, ενώ οι Βαυαροί «έπεσαν» στο 18-11 και στέκονται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μερικά χιλιόμετρα μακριά, στη Βαλένθια, η τοπική ομάδα υποδέχτηκε την Φενέρμπαχτσε κι επικράτησε (66-52) μένοντας κι αυτή στο κόλπο της πρόκρισης στα πλέι οφ. Οι «νυχτερίδες» υποχρέωσαν τους αντιπάλους τους σε ήττα και τους αγχώνουν αναφορικά με την είσοδο στα προημιτελικά. Άλλωστε πλέον το ισπανικό κλαμπ έχει 15-14 και συγκατοικεί στην ένατη θέση, ενώ οι παίκτες του Ιγκόρ Κοκόσκοφ με 17-12 βρίσκονται στην έκτη θέση παρέα με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Δείτε τι συνέβη στους αγώνες της Πέμπτης (11/3) ΕΔΩ.

Δείτε το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής ΕΔΩ.

Δείτε την αναλυτική βαθμολογία ΕΔΩ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected