Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Νίκη στο φιλικό για την Εθνική μας, δύο γκολ ο Παυλίδης (photos+vid)

Ο Παυλίδης έδωσε τη νίκη στην Ελλάδα κόντρα στην Ονδούρα, με τον Φαντ’ Σιπ να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα.

Την φιλική επικράτηση πανηγύρισε η Ελλάδα με 2-1 απέναντι στην Ονδούρα στην Τούμπα, στο τεστ πριν από το παιχνίδι με τη Γεωργία. Ο Τζον Φαντ’ Σιπ θέλησε να δει τις επιθετικές αρετές της Εθνικής, που δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, πέρα από τα γκολ που πέτυχε, ωστόσο έδειξε αρκετές αμυντικές αδυναμίες. Η Ονδούρα έκανε αρκετές φάσεις στα καρέ του Διούδη, εκμεταλλευόμενη λάθη της μεσαίας και αμυντικής γραμμής.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα, καθώς με τα δικά του γκολ στο 14’ και 59’ η Ελλάδα έφτασε στη νίκη, παίζοντας σε θέση πίσω από τους φορ. Ο Ροντρίγκες στο 40’ ισοφάρισε προσωρινά για την Ονδούρα, που είχε αρκετές ευκαιρίες να πετύχει και δεύτερο γκολ.

Η Εθνική μας ομάδα χρειάστηκε κάποια λεπτά στο γήπεδο για να βρει τα πατήματά της, με την Ονδούρα να προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί αυτό με αντεπιθέσεις. Μετά το 10’ η Ελλάδα άρχισε να βρίσκει ρυθμό και προσπαθούσε να απειλήσει τα καρέ του Μένιγιαρ. Στο 14’ οι διεθνείς συνεργάστηκαν όμορφα και ο Φορτούνης έστρωσε τη μπάλα για τον Παυλίδη, ο οποίος με πλασέ πέτυχε το 1-0.

Στη συνέχεια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πίεσε και έχασε πολλές σημαντικές ευκαιρίες να πετύχει δεύτερο γκολ με τους Γιακουμάκη και Τζόλη. Στο 31’ ο Μάνταλος είχε σουτ στο δοκάρι, ενώ στο 34’ ο Τζόλης αστόχησε από πλεονεκτική θέση, μετά από αποτυχημένη προσπάθεια του Γιακουμάκη για ανάποδο ψαλίδι.

Στο 40’ ο Φιγκερόα εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Ροντρίγκες, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Διούδη για το 1-1. Μάλιστα στα τελευταία λεπτά χάθηκε η συγκέντρωση της Εθνικής μας, αλλά δεν το πλήρωσε με κάποια άλλη φάση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σαν το πρώτο, με την Εθνική μετά από τρεις αλλαγές να μην έχει καλή εικόνα. Ωστόσο, στο 59’ ο Παυλίδης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μασούρα, πέτυχε το 2-1. Στο 62’ ο Δουβίκας απείλησε, αλλά ο Μένιγιαρ έδιωξε σε κόρνερ.

Η Εθνική συνέχισε να έχει την κατοχή και να πιέζει, με την Ονδούρα να ωστόσο να μην κλείνεται και να προσπαθεί να βγει μπροστά για την ισοφάριση. Κάποιες επιθετικές ενέργειες δεν κατέληξαν σε τελική, αλλά στο 84’ ο Τόρο έκανε το σουτ, αλλά δεν βρήκε στόχο, σε μια ακόμη ευκαιρία των φιλοξενούμενων. Η Ονδούρα ήθελε την ισοφάριση και στην τελευταία φάση του αγώνα, η κεφαλιά του Φιγκερόα πέρασε άουτ.

φωτογραφίες και βίντεο στο onsports.gr

Συνθέσεις

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σιπ): Διούδης, Μαυρίας, Κυριακόπουλος (77’ Αλεξανδρόπουλος), Σβάρνας, Μαυροπάνος, Σιώπης, Μάνταλος (83’ Μπακασέτας), Φορτούνης (46’ Μασούρας), Τζόλης (46’ Λημνιός), Παυλίδης (62’ Γιαννούλης), Γιακουμάκης (46’ Δουβίκας)

Ονδούρα (Φαμπιάν Κοΐτο): Μενίγιαρ, Νούνιες (46΄ Κ. Λόπες), Φιγκερόα, Περέιρα, Άλβαρες, Μεχία (65΄ Τόρο), Ακόστα (65΄ Α. Λόπες), Φλόρες, Μπένγκστον (66΄ Μόγια), Έλις, Άβιλα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected