Κατηγορίες
Super League 2

Πέρασε από την Άρτα ο Απόλλων Λάρισας, ζωντανές οι ελπίδες για εξάδα

Σπουδαία νίκη του Απόλλωνα Λάρισας στην Άρτα, που τον διατηρεί στην 8η θέση, κρατώντας παράλληλα ζωντανές τις ελπίδες για την είσοδο στην εξάδα.

Όλη η δράση του αγώνα έλαβε χώρα στο τελευταίο 20λεπτο, διάστηκα στο οποίο σημειώθηκαν και τα τρία τέρματα, με τους Θεσσαλούς να τα πετυχαίνουν μέσα σε τρία λεπτά.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για την εστία του Χουάντερσον, ωστόσο σε μια άτυχη στιγμή, του κορυφαίου του Καραϊσκάκη, Θεολόγου, κρίθηκε ουσιαστικά το αποτέλεσμα, που θα μπορούσε να είναι τελείως διαφορετικό, αν ο Δούμτσιος δε σπαταλούσε την ευκαιρία, λίγο πριν το 0-1, όταν και βρέθηκε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με το Γλύκο.

Το ματς ξεκίνησε, με τον Μπεκατώρο στο 3′ να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια εκτός περιοχής, για να περάσει στη συνέχεια ένα 20λεπτο χωρίς φάση μπροστά στις δύο εστίες. Στο 23′, ο Μαραθωνίτης έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα, όμως ο Μπρέμπος που πρόλαβε την έξοδο του Γλύκου, έστειλε ψηλά την μπάλα με κεφαλιά. Στη συνέχεια ο Καραϊσκάκης πίεσε, κερδίζοντας κάποια απανωτά κόρνερ, με το τελευταίο, στο 25′, να καταλήγει σε κεφαλιά του εξαιρετικού, για ακόμα ένα ματς, Ναζίμ, που έφυγε ψηλά. Οι φιλοξενούμενοι από τη μεριά τους, κρατούσαν την μπάλα, χωρίς όμως να δημιουργούν καταστάσεις στην εστία του Καραϊσκάκη, και πέραν ενός σουτ του Ντα Κάμπο στο 28′, που έφυγε άουτ, και ενός αδύναμου σουτ του Μπαλογιάννη, που μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Χουάντερσον, δε φάνηκαν επιθετικά στο πρώτο μισό.

Στο δεύτερο μέρος, ο Απόλλωνας προσπάθησε να πιέσει στα πρώτα λεπτά, και είχε ένα σουτ με καλές προϋποθέσεις του Μπάμπη, που αφού έσπασε στα σώματα, στο 53′, κατέληξε με περιπέτεια στην αγκαλιά του Χουάντερσον. Ένα λεπτό μετά, ο Ναζίμ σούταρε ψηλά, ενώ στιγμές αργότερα, ο Κλάους είδε το Χουάντερσον να μπλοκάρει το σουτ που επιχείρησε, χωρίς πρόβλημα. Στο 58ο λεπτό, ο Ντα Κάμπο βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή, όμως έκανε κακή εκτέλεση, για να έρθει πέντε λεπτά αργότερα, στο 62′, η μεγαλύτερη φάση στο ματς, με το Δούμτσιο να εκμεταλλεύεται λάθος της άμυνας, να τσιμπά την μπάλα με το κεφάλι και να βγαίνει φάτσα με το Γλύκο, όμως ενώ είχε άφθονο χρόνο και χώρο να εκτελέσει, να κάνει ένα βιαστικό και αδύναμο τελείωμα, σπαταλώντας την ευκαιρία.

Ο Απόλλωνας μετά το 70′ πήρε κάποια μέτρα, ο Καραϊσκάκης είχε ένα πάρα πολύ κακό πεντάλεπτο, που το πλήρωσε, καθώς στο 73ο λεπτό, ο Μπαστιάνος έκανε το γύρισμα, ο Θεολόγου έβαλε τάκλιν, όμως η μπάλα τον “πούλησε”, αφού πήρε περίεργη τροχιά, και κατέληξε στα δίχτυα, για το 0-1. Κάπου εκεί, οι παίκτες του Καραϊσκάκη σάστισαν, και λίγο έλειψε στο 75′ να γίνει το 0-2, με τον Αθανασιάδη να βγαίνει φάτσα με το Χουάντερσον, όμως να κάνει κακό σουτ, ψηλά. Το 0-2 τελικά, ήρθε στο 76′, όταν μετά από κόρνερ του Μπαστιάνου, ο Χατζής πήρε μόνος την κεφαλιά, ο Χουάντερσον έκανε άστοχη έξοδο, και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Καραϊσκάκης μπήκε γρήγορα στο ματς, αφού στο 80′, ο Μαραθωνίτης ανατράπηκε από τον Καμπέρη, μέσα από την περιοχή, και ο Ναζίμ, με άψογη εκτέλεση, έγραψε το 1-2. Η ψυχολογία θα μπορούσε να αλλάξει υπέρ των γηπεδούχων, όμως ο Μπεκατώρος αμέσως μετά τη σέντρα, δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα, και ο Καραϊσκάκης έμεινε με παίκτη λιγότερο. Στα τελευταία λεπτά, προσπάθησε να πιέσει με κάποιες στημένες φάσεις, όμως η έμπειρη αμυντική γραμμή του Απόλλωνα, καθάρισε χωρίς πρόβλημα, κρατώντας το πολύτιμο τρίποντο.

Συνθέσεις

Καραϊσκάκης Άρτας (Γιάννης Μάγγος) : Χουάντερσον, Τάμπας, Μπεκατώρος, Θεολόγου, Λόβριτς (40′ λ.τ. Χατζηδίμπας), Ναζίμ, Ρούνεϊ (9′ λ.τ. Μαραθωνίτης), Κλιγγόπουλος, Δούμτσιος, Μπρέμπος (68′ Μαύρου), Δερμιτζάκης (68′ Νταλακούρας)

Απόλλων Λάρισας (Φραντζέσκος) : Γλύκος, Σκούπρα, Καμπέρης, Καρρίκι, Μόρας, Χατζής, Μπαλογιάννης (65′ Μπαστιάνος), Μπάμπης (67′ Ομπράντοβιτς), Αθανασιάδης (82′ Γκουντρουμπής), Γιάκος (82′ Τασιούλης), Ντα Κάμπο (82′ Μπάλλας)

*στοιχεία του αγώνα από το artagoal.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected