Football League

Ιδανικό ξεκίνημα στη Football League για τη Βέροια

Με τον καλύτερο τρόπο επέστρεψε στη δράση η ομάδα της Βέροιας, που στην πρεμιέρα της φετινής Football League είχε ένα εύκολο απόγευμα.

Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη επικράτησε με 3-0 της ΑΕΠ Κοζάνης και ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν, που μοναδικός στόχος είναι η επιστροφή στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η γειτονική ομάδα ήταν φιλότιμη, προσπάθησε να κλείσει του διαδρόμους προς την εστία της αλλά δεν κατάφερε, υποπίπτοντας σε αρκετά αμυντικά λάθη, που τελικά της στοίχησαν.

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 8ο λεπτό, όταν ο Μούργος εκτέλεσε το κόρνερ αλλά κανείς δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας που πήρε τροχιά παράλληλα με την εστία του Ψαρρά.

Στο 21′ η υπεροχή των γηπεδούχων στο ματς καρποφόρησε όταν ο Παπαχρήστος πάσαρε εντός περιοχής για τον Πασά και ο τελευταίος με γυριστό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα της ΑΕΠ (1-0).

Πέντε λεπτά αργότερα, η “Βασίλισσα” απείλησε με το δεύτερο γκολ, όταν ο δραστήριος Μούργος έκανε την κάθετη στον Λουκίνα αλλά στο τετ-α-τετ νικήθηκε από τον Ψαρρά.

Στο 35′ ξανά η Βέροια στο προσκήνιο, ο Παπαχρήστος έκανε την ατομική προσπάθεια, πάσαρε στον Πασά στο όριο της περιοχής κι αυτός νικήθηκε ξανά από τον πορτιέρο της ΑΕΠ, που απέκρουσε με τα πόδια.

Η πρώτη επίσκεψη των φιλοξενούμενων με αξιώσεις ήταν στο 41′ όταν ο Κορεάτης επιθετικός Σαντζίν Λι έκανε το γύρισμα στην περιοχή της Βέροιας, ο Κοτταρίδης έπεσε για την προβολή και ο Βελλίδης απέκρουσε σωτήρια.

Δύο λεπτά αργότερα όμως, οι γηπεδούχοι πέτυχαν το δεύτερο τέρμα τους από τα 11 βήματα, σε ανατροπή του Μούργου από τον Κοτταρίδη και εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πασά.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η Βέροια απείλησε δύο φορές, αρχικά με σουτ του Σιμόνι και στη συνέχεια με πλασέ του Πασά.

Στο 55′ η ΑΕΠ είχε δύο διαδοχικά σουτ από τους Παπαδόπουλο και Πάλλα, που εξουδετέρωσε ο Βελλίδης, στην πιο αξιόλογη στιγμή των φιλοξενούμενων στο ματς.

Στο 67′ ο Πόζογλου έπιασε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, για να φτάσουμε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν η Βέροια πέτυχε και τρίτο γκολ με δημιουργό τον Πασά και εκτελεστή τον Πόζογλου.

Συνθέσεις

ΝΠΣ Βέροια (Παύλος Δερμιτζάκης) : Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Παπαχρήστο, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Βεργώνης (84′ Ντι Τζιοβάνι), Μπλέτσας (59′ Οικονόμου), Μούργος (59′ Πόζογλου), Πασάς, Λουκίνας (70′ Αποστολόπουλος), Σιμόνι (84′ Καραγιάννης).

ΑΕΠ Κοζάνης (Ρομάν Ναντβόρνικ) : Ψαρράς, Τρομπούκης, Ντούκα, Κοτταρίδης (80′ Τσιάρας), Καραγιαννίδης, Ταΐρης (86′ Βοριαζίδης Μ.), Τσικόπουλος (64′ Φωλίνας), Παπαδόπουλος, Πάλλας, Λι (80′ Αιχμαλωτίδης), Τσελέπης (46′ Βοριαζίδης Κ.).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected