Κατηγορίες
Αθλήματα

Τίτλος για τη Γραμματικοπούλου στην Αργεντινή, πρωταθλητής ο Χρυσοχός στο Sharm El Sheikh

Μια εβδομάδα μετά τον χαμένο τελικό στο Μπουένος Άιρες, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Richel Hogenkamp δημιούργησαν μια νέα ευκαιρία για τίτλο και την αξιοποίησαν, κατακτώντας το τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Villa Maria.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Γραμματικοπούλου και η Hogenkamp κυριάρχησαν στον τελικό του διπλού του χωμάτινου Futures των 25.000 δολαρίων της Αργεντινής, επικρατώντας των Αργεντινών Victoria Bosio και Maria Lourdes Carle, με 6-2, 6-2.

Η 24χρονη Ελληνίδα και η Ολλανδέζα παρτενέρ της, πέτυχαν συνολικά 4 νίκες αυτή την εβδομάδα στο Villa Maria της Αργεντινής.

Στον 1ο γύρο βρήκαν σθεναρή αντίσταση απέναντι στην Δέσποινα Παπαμιχαήλ και στη Βραζιλιάνα Ingrid Gamarra Martins, παίρνοντας τελικά τη νίκη με 6-3, 6-7 (1), 10-5. Στα προημιτελικά κέρδισαν άνετα τη Βενεζουελανή Andrea Gamiz και την Αργεντινή Guillermina Naya, με 6-2, 6-0.

Στα ημιτελικά είχαν μια ακόμα δύσκολη αποστολή, καθώς βρέθηκαν για πρώτη φορά πίσω με σετ, κέρδισαν όμως στο τέλος τις Ισπανίδες Yvonne Cavalle Reimers και Maria Gutierrez Carrasco, με 5-7, 6-3, 10-5.

Για τις δυο αθλήτριες ήταν ο 2ος διαδοχικός τελικός στα χωμάτινα τουρνουά των 25.000 δολαρίων της Αργεντινής, ενώ για τη Βαλεντίνη ήταν ο 4ος διαδοχικός τελικός, αφού πριν από 3 εβδομάδες ήταν φιναλίστ στο indoor τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Καζάν στη Ρωσία, μαζί με την Anastasia Zakharova, και πριν από 5 εβδομάδες ήταν πρωταθλήτρια στο indoor 25.000 δολαρίων της Μόσχας, με την ίδια συμπαίκτρια!

Συνεπώς αυτός ήταν και ο 2ος τίτλος της για τη φετινή χρονιά, 12ος σε διοργάνωση των 25.000 δολαρίων και 20ός συνολικά στην καριέρα της στα διπλά.

Πρωταθλητής ο Χρυσοχός στο Sharm El Sheikh (pics)

Πρωταθλητής ο Χρυσοχός στο Sharm El Sheikh 

Με μια συντριπτική νίκη στον σημερινό τελικό, ο Πέτρος Χρυσοχός αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Futures του Sharm El Sheikh της Αιγύπτου και κέρδισε τον πρώτο τίτλο του από τον περασμένο Νοέμβριο.

Μόνο 2 games έχασε ο Χρυσοχός στον σημερινό τελικό του Futures των 15.000 δολαρίων του Sharm El Sheikh, συντρίβοντας τον Ιταλό Mattia Bellucci με 6-0, 6-2 σε 57 λεπτά.

Δεν συνάντησε καμιά αντίσταση από τον Ιταλό qualifier o 24χρονος Κύπριος τενίστας, ο οποίος κέρδισε τα 9 πρώτα games της αναμέτρησης (6-0, 3-0) και έκλεισε με ένα ακόμα break το ματς, το 5ο του συνολικά, για να πάρει το 2ο σετ στα 8 games.

Όλη την εβδομάδα δεν έχασε σετ ο Χρυσοχός, κερδίζοντας στον 1ο γύρο τον Ιάπωνα Issei Okamura με 6-2, 6-4, στον 2ο γύρο τον Ιταλό Simone Roncalli με 6-3, 6-1, στα προημιτελικά τον Βόσνιο Aldin Setkic με 6-3, 6-1 και στα ημιτελικά τον Ιταλό Alessandro Bega με 6-4, 6-2.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος στη χρονιά για τον Χρυσοχό, που είχε κερδίσει και τον προηγούμενο τίτλο του στο Soho Square του Sharm El Sheikh, τον περασμένο Νοέμβριο. Συνολικά ήταν ο 9ος τίτλος του στα μονά στο ITF Tour (έχει κερδίσει και 4 τίτλους στα διπλά).

Ο Χρυσοχός κερδίζει σιγά-σιγά έδαφος και στην παγκόσμια κατάταξη. Ήδη έχει επιστρέψει στο Top 400 και βρίσκεται στο Νο.399 αυτή την εβδομάδα. Τη Δευτέρα αναμένεται να κερδίσει 9 ακόμα θέσεις και να βρεθεί στο Νο.390. Το career high του είναι το Νο.378, όπου είχε βρεθεί στο τέλος του 2018.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected