Διάφορα

Χαρίτων Μοσχόπουλος, ο γιατρός από την Έδεσσα που διαπρέπει στο Harvard!

Όσο θα υπάρχουν όνειρα, θα υπάρχουν και άνθρωποι που θα τα εκπληρώνουν!

Όπως αναφέρει το logospellas.gr, παράδειγμα ο Εδεσσαίος Χαρίτων Μοσχόπουλος που δεν αρκέστηκε στην σιγουριά του στρατιωτικού γιατρού, γιατί ήθελε να κάνει ένα βήμα παραπάνω.

Πήγε λοιπόν, στην Αμερική και μπήκε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ! Και τώρα διαπρέπει σε αυτή.

Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα με την σειρά τους. Ο Χαρίτων, είναι μόλις 33 ετών και όπως όλα δείχνουν έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Αφού τελείωσε την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Έδεσσα, μπήκε το 2006 στην στρατιωτική ιατρική, (2ος στην σειρά) με 19.710 μόρια. Ήταν ο μεγαλύτερος βαθμός στον Νομό, εκείνη την χρονιά και μέσα στους 5 καλύτερους πανελλαδικά).
Τελείωσε την ιατρική Θεσσαλονίκης τον Ιούλιο του 2012.

Στη συνέχεια ορκίστηκε ανθυπολοχαγός και μετά υπολοχαγός Υγειονομικού. Υπηρέτησε στο 401 στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθήνας και στο στρατόπεδο πεζοναυτών στον Βόλο. Τον Δεκέμβριο του 2015 αποστρατεύτηκε, μετά από αίτηση του. Έκανε ένα χρόνο ειδικότητα παιδιατρικής στο νοσοκομείο Κομοτηνής.

Μετά από μαραθώνιο εξετάσεων 5 σταδίων, συνολικής διάρκειας εξέτασης 41 ωρών και δοκιμαστικής θητείας δύο μηνών, σε δύο νοσοκομεία της Φιλαδέλφειας (ΗΠΑ), απέκτησε το δικαίωμα να κάνει αίτηση, για να διεκδικήσει θέση ειδικευόμενου παιδιάτρου στις ΗΠΑ

Κατάφερε να βρει θέση στο Flashing Hospital της Νέας Υόρκης. Έμεινε εκεί δύο χρόνια (1/7/17-31/6/19). Στη συνέχεια διεκδίκησε θέση ειδικευόμενου παιδονευρολόγου.

Έδωσε συνεντεύξεις σε 21 νοσοκομεία και τελικά έγινε δεκτός στο καλύτερο, δηλαδή το Boston’s Children Hospital του γνωστού κορυφαίου πανεπιστήμιου Harvard. Στις 1/7/21 ξεκινάει το τελευταίο έτος της ειδικότητας. Μετά από ηλεκτρονική ψηφοφορία των ειδικευόμενων, των ιατρών της διοίκησης επελέγη chief residents για το έτος ’21-’22.

Ανάμεσα στα καθήκοντά του θα είναι να κρίνει τις αιτήσεις και να παίρνει συνεντεύξεις από αυτούς που θέλουν να κάνουν ιατρική ειδικότητα στο Harvard!

Σίγουρα η οικογένεια του θα νιώθει ιδιαίτερη περηφάνια για αυτόν τον άξιο νέο.

Και το κερασάκι, στην τούρτα… Ο Χαρίτων στα νεότερα μαθητικά του χρόνια, ούτε απουσιολόγος δεν ήταν!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected