Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Μισή πρόκριση για τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, με γκολ στο 90+5′!

Ένα παιχνίδι που πήγαινε…ολοταχώς στο 0-0 ήταν ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Οι δύο “δικέφαλοι” βρίσκονται σε κακό momentum και αυτό φάνηκε περίτρανα και σήμερα, σε ένα ματς που καταγράφηκαν ελάχιστες φάσεις, όλες στο πρώτο ημίχρονο.

Ωστόσο, σε ένα δεύτερο 45λεπτο όπου καταγράφηκαν μόλις δύο σουτ κι αυτά χωρίς να ανησυχήσουν οι δύο τερματοφύλακες, ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε στην τελευταία ουσιαστικά φάση να πάρει προβάδισμα πρόκρισης χάρη στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουργκ, που είχε μπει λίγο πριν στο ματς!

Έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε ένα μάλλον ανέλπιστο (ισχυρό) προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, τον τέταρτο τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το φιλμ του αγώνα

Πρώτη καλή στιγμή στο ματς με τη συμπλήρωσε εννιά λεπτών, όταν ο Τάνκοβιτς κινήθηκε ωραία από δεξιά, πάσαρε στον Λόπες ο οποίος σούταρε και βρήκε σε ετοιμότητα τον Πασχαλάκη.

Η καλύτερο στο διάστημα αυτό ΑΕΚ είχε μια ακόμη ευκαιρία και συγκεκριμένα στο 26′ όταν ο Μάνταλος έπαιξε όμορφα για τον Ολιβέιρα, ο οποίος σούταρε με την μπάλα στον αέρα, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Το πρώτο σουτ στο ματς για τον ΠΑΟΚ έγινε δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, με τον Τζόλη να πατά περιοχή και να προσπαθεί να απειλήσει χωρίς αποτέλεσμα τον Τσιντώτα.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια…αγγαρεία για τις δύο ομάδες, που πρόσεξαν περισσότερο την άμυνα τους, χωρίς να ρισκάρουν καν.

Ένα σουτ του Αντρίγια Ζίφκοβιτς στο 87′ που πέρασε εκτός εστίας και ένα του Αλμπάνη, που μετά από κόντρα μπλόκαρε ο Πασχαλάκης, ήταν ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει το διάστημα αυτό.

Στο 90+5′ και ενώ τα πάντα έδειχναν ισοπαλία, ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, ιδανικό για το αριστερό πόδι του Μουργκ. Ο Αυστριακός σημάδεψε σωστά και με όμορφη εκτέλεσε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα, βάζοντας σε θέση…οδηγού τον “δικέφαλο” του Βορρά ενόψει του επαναληπτικού της Τούμπας.

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ) : Τσιντώτας, Ντατσένκο, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λόπες, Γαλανόπουλος (63′ Σιμάνσκι), Κρίστισιτς, Τάνκοβιτς (63′ Αλμπάνης), Λιβάι Γκαρσία, Μάνταλος (88′ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (68′ Ανσαριφάρντ)

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία) : Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (64′ Ροντρίγκο), Κρέσπο, Ίνγκασον, Μπάμπα, Αυγκούστο, Σβαμπ, Ελ Καντουρί (64′ Ουάρντα), Τζόλης (90+1′ Μουργκ), Ζίβκοβτις, Κρμέντσικ (73′ Σφιντέρσκι)

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

Τετάρτη 7/4

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός  1-1
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ  0-1

Τρίτη 27/4

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected