Κατηγορίες
Football League - Super League 1 - Super League 2

Λευτέρης Αυγενάκης : “Μου είναι αδιανόητο να μην εκλέγονται στην ΕΠΟ διεθνείς ποδοσφαιριστές” (audio)

O Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε για τις σοκαριστικές καταγγελίες από τον χώρο της γυμναστικής ενώ μίλησε και για τις εκλογές στις Ομοσπονδίες.

Για τις ανατριχιαστικές καταγγελίες στον χώρο της γυμναστικής μίλησε ο Λευτέρης Αυγενάκης στο Θέμα 104,6 λέγοντας μεταξύ άλλων πως «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά και ότι το υπουργείο θα κινηθεί άμεσα εφόσον υπάρξουν στοιχεία και συγκεκριμένα περιστατικά». Παράλληλα αναφέρθηκε και στις εκλογές των ομοσπονδιών αλλά και στην ΕΠΟ.

Τα όσα είπε ο Υφυπουργός:

Η επίσημη καταγγελία για το χώρο της ενόργανης, που έχει φτάσει επισήμως στο υπουργείο δεν δίνει συγκεκριμένα στοιχεία, διευκρίνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6 («Πρωινές Διαδρομές» – Βασίλης Αδαμόπουλος).

Υπήρξε όμως, όπως τόνισε, άμεση επικοινωνία με τον πληρεξούσιο δικηγόρο των αθλητών- αθλητριών που καταγγέλλουν τα περιστατικά και έχει καταστεί σαφές ότι το υπουργείο θα κινηθεί άμεσα εφόσον υπάρξουν στοιχεία και συγκεκριμένα περιστατικά. Είπε επίσης ότι ήρθε σε επικοινωνία ο ίδιος με κορυφαίους αθλητές της γυμναστικής, για να μεταφέρουν και εκείνοι τυχόν περιστατικά που όντως έχουν πέσει στην αντίληψη τους.

Φαίνεται, σημείωσε ο κ. Αυγενάκης πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, λέγοντας πως παλαιότερα οι προπονητές είχαν περισσότερους από έναν ρόλο στη ζωή του αθλητή, εφόσον δεν υπήρχαν εξειδικεύσεις, υπήρχαν όντως ακραίες συμπεριφορές, αλλά ακόμα τέτοιες συμπεριφορές, υπήρξαν και από γονείς που δεν δεχόντουσαν το δικό τους το παιδί να αστοχήσει, να έχει μία άτυχη στιγμή, κατέληξε ο κ. Αυγενάκης, σημειώνοντας πως υπήρχαν λάθη και υπερβολές που ξεπερνούσαν τα συνήθη όρια, όταν όμως συζητάμε για σεξουαλική κακοποίηση, πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και όταν δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία δυσκολεύεται η διαχείριση τόσο από το αρμόδιο υπουργείο αλλά και από τις αρχές.

Για το μείζον θέμα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων και τις ανατριχιαστικές καταγγελίες , ο υφυπουργός τόνισε ότι αυτά τα πράγματα χρειάζονται μέτρο και πολύ υπευθυνότητα και συνέστησε να μην πηγαίνουμε στα άκρα, σημειώνοντας πως έχοντας ο ίδιος γίνει κοινωνός τέτοιων περιστατικών, με πολύ προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο χώρος του αθλητισμού είναι πολύ ιδιαίτερος χώρος με πάρα πολλά οφέλη και θετικά στοιχεία για τη νέα γενιά, με αξίες και αρχές που φτιάχνουν καλύτερους χαρακτήρες και καλύτερη κοινωνία, ωστόσο, υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά, που έχουν αμαυρώσει τη ζωή ακόμα και των αθλητών.

Αναφερόμενος και πάλι στην απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να δημοσιοποιήσει την προσωπική της ιστορία, ο υφυπουργός ανέφερε πως συζητάμε για βαρύτατες ευθύνες τις οποίες πρέπει να αναλαμβάνει ο κάθε εκλέκτορας, απαντώντας σε ερώτηση για τα πρόσφατα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελληνική Ομοσπονδία της Ιστιοπλοϊας. Παράλληλα, είπε ο κ. Αυγενάκης, όπως και στην ΕΠΟ, δεν μπορεί να μην εκλέγονται 5 διεθνείς ποδοσφαιριστές, εκεί, πρόσθεσε έχει ευθύνη ένα εκλεκτικό σώμα 69 εκλεκτόρων, δεν μπορεί να «αμαυρίζει» ποδοσφαιριστές όπως τον Χαριστέα, τον Παπαδόπουλο, τον Καφέ.

Σε ερώτηση για το πως το εξηγεί ο ίδιος, απάντησε πως συζητάμε για μία κατάσταση που αντιμετώπισε στην ομοσπονδία ριζωμένη για 20- 30 – 40 – 50 χρόνια. Σε κάποιες ομοσπονδίες, ,σημείωσε, το πουλόβερ ξηλώθηκε ολοσχερώς, σε κάποιες άλλες ξηλώθηκε το μισό, ακόμα και στην ιστιοπλοϊα, πρόσθεσε, μεγάλοι όμιλοι δεν συνέπραξαν στην επανεκλογή και κατ ουσίαν επιβράβευση της συγκεκριμένης κυρίας που από γραμματέας έγινε πρόεδρος, επισημαίνοντας πως 11 από τα 13 μέλη είναι νεοεκλεγέντες, έχει υπάρξει μια ανανέωση, από εκεί και πέρα, όπως είπε ο υφυπουργός, το θέμα εκλογής της προέδρου είναι κάτι που έχει ενοχλήσει και έχει προκαλέσει δυσάρεστα σχόλια για το συγκεκριμένο άθλημα και τους συγκεκριμένους εκλέκτορες.

Τόνισε, ακόμα, πως το υπουργείο δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω από το να βάλει το πλαίσιο, για όποια περιστατικά καταγγέλθηκαν απευθύνθηκαν αμέσως, χωρίς καμία καθυστέρηση στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, αλλά από εκεί και μετά ο εκλέκτορας έχει το δικαίωμα του εκλέγειν με τα κριτήρια του. Οι περιφερειακοί όμιλοι στήριξαν αυτό το σχήμα στην ιστιοπλοϊα, είπε ο κ. Αυγενάκης, επηρεαζόμενοι πιθανότατα από κάποια οφέλη που διαχρονικά απολάμβαναν από συγκεκριμένα πρόσωπα, ενώ οι μεγάλοι όμιλοι που στην πραγματικότητα έχουν και τους κορυφαίους αθλητές που αντιτάχθηκαν, έκαναν άλλες επιλογές.

*απόδοση : gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected