Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Διάφορα

Νέο άγαλμα του Ιησού Προστάτη υψώνεται στην Βραζιλία, ψηλότερο από εκείνο του Ρίο ντε Τζανέιρο! (photos)

Ένα νέο άγαλμα του Χριστού που χτίζεται στη Βραζιλία θα είναι ψηλότερο από το διάσημο άγαλμα του Ιησού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Όπως αναφέρει η huffingtonpost, το νέο άγαλμα που το τοποθετήθηκε στην πόλη Ενκαντάδο στα νότια της χώρας, θα έχει ύψος 43 μέτρα, καθιστώντας το το τρίτο ψηλότερο άγαλμα του Ιησού στον κόσμο. Το κεφάλι και τα τεντωμένα χέρια προστέθηκαν ήδη στο σώμα του αγάλματος την περασμένη εβδομάδα. Το έργο έχει ξεκινήσει από το 2019.

Την ιδέα για το επιβλητικό άγαλμα εμπνεύστηκε ο τοπικός πολιτικός Αντροάλντο Κονζάτι, ο οποίος πέθανε τον Μάρτιο από Covid-19.

Το έργο 350.000 δολαρίων αναμένεται να ολοκληρωθεί αργότερα μέσα στο έτος, σύμφωνα με την οργάνωση της Ένωσης Φίλων του Χριστού. Χρηματοδοτείται από δωρεές από ιδιώτες και εταιρείες, προσθέτει η ένωση.

Η έκταση των χεριών του αγάλματος υπολογίζεται σε 36 μέτρα, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα περιήγησης στο εσωτερικό του, με τους τουρίστες να μπορούν να παρακολουθήσουν τη θέα από ένα σημείο κοντά στο στέρνο του αγάλματος.

Το ψηλότερο άγαλμα του Ιησού βρίσκεται στην Ινδονησία και έχει ύψος 52,55 μέτρα και ακολουθεί ένας στην Πολωνία με ύψος 52,5 μέτρα. Το διάσημο άγαλμα στο Ρίο ντε Τζανέιρο έχει ύψος 38 μέτρα.

Υπάρχουν, ωστόσο, δεκάδες άλλα αγάλματα σε όλο τον κόσμο που είναι ψηλότερα, συμπεριλαμβανομένων πολλών της Παναγίας.

Το νέο άγαλμα του Χριστού

φωτ. GETTY IMAGES

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected