Κατηγορίες
Football League

Σπουδαίο διπλό της Ρόδου στο “Ελ Πάσο”

Πρώτη νίκη και τι νίκη για την Ρόδο!

Σε μία ματσάρα στο «Ελ Πάσο» η Ρόδος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ (2-1) έκανε την ανατροπή στην ανατροπή, επικράτησε εκτός έδρας 3-2 της Καλλιθέας και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, ύστερα από τέσσερις ισοπαλίες, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League για τον Νότιο Όμιλο.

Οι δύο ομάδες εισήλθαν αποφασισμένες να κυριαρχήσουν και έτσι ο αγώνας από την αρχή απέκτησε πολύ καλό ρυθμό. Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, ενώ και οι δύο επιδίωξαν αρκετά να επιτεθούν με αντεπιθέσεις. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για την Ρόδο όταν στο 5ο λεπτό ο Σερέντιουκ πάτησε περιοχή, άνοιξε το κοντρόλ, για να τον προλάβει ο Πάντος

Η Καλλιθέα απάντησε στο 9ο λεπτό με τον Σταύρου, που νικήθηκε στο τετ – α – τετ από τον Πίτκα. Ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Στούπης με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 13’ ο Αρναρέλλης πάτησε περιοχή, προσποιήθηκε, ο Στούπης έβαλε το πόδι του και τον «έκοψε», με τον διαιτητή σωστά να δείχνει «παίζεται». Η πίεση της Ρόδου ψηλά απέφερε καρπούς και στο 17’ άνοιξε το σκορ (0-1) με τον Αρναρέλλη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα σε άδεια εστία, έπειτα από γύρισμα του Μαρτσάκη.

Ο Μαρουκάκης από πλευράς Καλλιθέας ισοφάρισε στο 19’, όμως το γκολ δεν μέτρησε, καθώς υπήρξε φάουλ στον Καραγεώργη. Από εκεί και πέρα ακολούθησε ένα επιθετικό κρεσέντο της Καλλιθέας, με τον τεχνικό ης ομάδας Γιάννη Τάτση να αλλάζει το σύστημα σε 3-4-3. Συγκεκριμένα, με κύριο πρωταγωνιστή τον Μαρουκάκη (πέντε τελικές μόνος του), απείλησε με αρκετά μακρινά σουτ στο 24’ και στο 41’. Ενώ η γυριστή κεφαλιά του στο 43’ πέρασε ελάχιστα άουτ. Το ημίχρονο τελείωσε με την κατοχή υπέρ της Καλλιθέας (56% έναντι 44%) και τις τελικές οκτώ (δύο στο στόχο) έναντι τριών (τρεις στο στόχο) για τη Ρόδο (0-1).

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Χοτζάλι, που πέρασε στη θέση του Καραγιάννη κέρδισε πέναλτι (χέρι ο Νικολόπουλος) στο 47’. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, για να νικηθεί από τον Πίτκα, που με σωτήρια επέμβαση κράτησε το 0-1. Η Καλλιθέα έψαξε μανιωδώς την ισοφάριση και τα κατάφερε στο 50’ με τον Καββαδία να σκοράρει για το 1-1. Τρία λεπτά μετά, ο Τσίπρας έχασε καλή ευκαιρία, για να γράψει το 1-2 και στο 54’ ο Μαρουκάκης (απείλησε αρκετές φορές στο πρώτο ημίχρονο), έφερε «τούμπα» το ματς με απίστευτο πλασέ για το 2-1.

Ο Δελαπόρτας (είχε περάσει αλλαγή στο ημίχρονο) σκόραρε με υποδειγματική απευθείας εκτέλεση φάουλ για το 2-2 στο 68’. Ο Βουργουντζής (ακόμα μία «χρυσή αλλαγή του τεχνικού της Ρόδου), έκανε την ανατροπή στην ανατροπή, νικώντας στο 71ο λεπτό με πλασέ τον Πάντο για το 2-3. Στα εναπομείναντα λεπτά η Ρόδος άντεξε στην πίεση της Καλλιθέας, έκλεισε άψογα τους χώρους και πανηγύρισε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα (2-3).

Συνθέσεις

Καλλιθέα (Γιάννης Τάτσης): Πάντος, Παντελίδης (77’ Σάμιος), Κρητικός, Καλύβας (89’ Ενγκουέμ), Καντέ (77’ Φέκκας), Παπαγγελής, Καραγιάννης (45’ Χοτζάλι), Στούπης, Σταύρου (60’ Τσιντώνης), Καββαδίας, Μαρουκάκης.

ΑΣ Ρόδου (Κώστας Βελιτζέλος): Πίτκας, Νικολόπουλος, Καψάλης, Καραγιώργης, Μαρτσάκης (66’ Ρεβυθόπουλος), Χίσι, Μπαξεβάνος, Τσίπρας, Ριτάκο (45’ Δελαπόρτας), Σερέντιουκ, Αρναρέλλης (44’ Μακρής).

*με στοιχεία από το news12.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected