Κατηγορίες
Αθλήματα

Πάλεψε στο μέτρο του δυνατού η Εθνική μας την εξάκις πρωταθλήτρια Γαλλία

Η Εθνική Ανδρών της Ελλάδας κοίταξε στα μάτια την 6 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και 2 φορές Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Γαλλία, η οποία έχει κατακτήσει επιπλέον δύο φορές το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο ηττήθηκε με 31-40, στο ΔΑΚ Κορυδαλλού, στο πλαίσιο της 2ης προκριματικής φάσης (1ος όμιλος) του EURO 2022.

Όπως αναφέρει το greekhandball, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέβαλε έως το φινάλε πολύ μεγάλη προσπάθεια και κόντραρε τους Γάλλους διεκδικώντας θετικό αποτέλεσμα, ώστε να αυξήσει τις πιθανότητές του να βρεθεί στην τελική φάση ως καλύτερη 3η, αλλά το αποψινό (27/04) του εγχείρημα είχε εκ των πραγμάτων πολύ υψηλό δείκτη δυσκολίας.

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ της Γαλανόλευκης και της υπερδύναμης του παγκόσμιου χάντμπολ είναι δεδομένη, όμως οι αθλητές της Εθνικής μας πίεσαν στο πρώτο μέρος, στο οποίο η άμυνα λειτουργούσε τουλάχιστον έως ένα σημείο σχετικά προβληματικά, και μάλιστα μείωσαν στα 2 γκολ διαφορά (8-10), γύρω στο 13ο λεπτό. Στην συνέχεια, η διαφορά διευρύνθηκε ακόμα και στα 7 τέρματα, όμως το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 16-22 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στην επανάληψη, η άμυνα της Εθνικής μας βελτιώθηκε, μολονότι οι Γάλλοι συνέχισαν να βρίσκουν λύσεις. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν αποτελεσματικό επιθετικά και το γεγονός ότι πέτυχε τόσα τέρματα κόντρα στην Γαλλία επιβεβαιώνει το γεγονός. Στο 52ο λεπτό η Γαλανόλευκη μείωσε σε 30-34, όμως οι Γάλλοι αύξησαν και πάλι την διαφορά και έφτασαν στην επικράτηση.

Μεθαύριο (29/04, 15:00) η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει επίσης στο ΔΑΚ Κορυδαλλού την Σερβία.

ΕΛΛΑΔΑ – ΓΑΛΛΙΑ 31-40

ΕΛΛΑΔΑ: Μωραΐτης 1, Αραμπατζής 1, Νικολαΐδης, Μυλωνάς 3, Μάλλιος 5, Μπουκοβίνας, Κεδέρης 2, Καραμπουρνιώτης 3, Τζηράς 2, Τσίλης 2, Κανδύλας 2, Ηλιόπουλος 7, Παπαδιονυσίου, Κρητικός, Αραπακόπουλος 3, Κοτανίδης

ΓΑΛΛΙΑ: Ρεμιλί 4, Λαγκαρντέ 1, Μεμ 3, Τουρνά 5, Ζεράρντ, Μαχέ 6, Ζεντί, Ενγκουεσάν 2, Αμπαλό 4, Γκουιγκού 4, Φάμπρεγκας 6, Ντεσκά 1, Κλερ, Πορτέ 4, Κουνκούντ, Ακεβιλό

Διαιτητές: Καλουτζέροβιτς – Βούγιασιτς, Δίλεπτα: 9-2, Πέναλτι: 1/4-7/7

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected