Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Η συγκλονιστική ιστορία του ποδοσφαιριστή του Εθνικού Θεόδωρου Ιωάννου. Ο θάνατος στο γήπεδο και η πινακίδα για φορείο!

O εικονιζόμενος ήταν ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού Θεόδωρος Ιωάννου (φωτ. αριστερά). Έχασε την ζωή του σε ηλικία 20 χρονών στις 5 Οκτωβρίου 1959.

Αιτία ήταν η σφοδρή σύγκρουση με τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Μιχάλη Βουτσαρά (φωτ. δεξιά) στο φιλικό ματς των ομάδων Παναθηναϊκού – Εθνικού στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας που έγινε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 1959, μια εβδομάδα πριν αρχίσει και επίσημα η πρώτη Εθνική κατηγορία.

Στο γήπεδο δεν υπήρχε ούτε γιατρός, αλλά ούτε και ασθενοφόρο ενώ για να βγει ο ποδοσφαιριστής εκτός γηπέδου ο Λινοξυλάκης πήρε μια διαφημιστική ταμπέλα για να γίνει η μεταφορά του. Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο διαπιστώθηκε βαρύτατης μορφής εγκεφαλική διάσειση, κάταγμα βάσεως του κρανίου και κάταγμα κάτω γνάθου και θλάσεις στον θώρακα. Ο ιατροδικαστής είπε πως με ένα σφουγγάρι και πάγο και με απόλυτη ακινησία τα μπορούσε να σωθεί ο Ιωάννου.

ΥΓ. Υπήρχε και συνέχεια στο ρεπορτάζ…στο επόμενο φύλλο. Ο Ιωάννου είχε πρόβλημα στην καρδιά. Η μια του αορτή ήταν στενή. Το μοιραίο ήταν απλά θέμα χρόνου. Όχι μόνο δεν έπρεπε να παίζει ποδόσφαιρο, αλλά να μην ασχολείται καν με τον αθλητισμό!

Εικοσιένα χρόνια νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο, είχε χάσει την ζωή του ο ποδοσφαιριστής Δικαιόπουλος.

*με στοιχεία από το group στο facebook “Classic Ελληνικό Ποδόσφαιρο Official”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected