Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Κύπελλο Ελλάδος

Πρόκριση στον τελικό με δεύτερη νίκη για τον ΠΑΟΚ

Σε έναν ακόμη τελικό Κυπέλλου, τον τέταρτο στα τελευταία πέντε χρόνια θα βρεθεί ο ΠΑΟΚ.

Ο “δικέφαλος” της Θεσσαλονίκης ήταν καλύτερος στον επαναληπτικό της ΑΕΚ, αλλά τελικά τα…χρειάστηκε για την πρόκριση καθώς στο “δυνατό” δεκάλεπτο της ΑΕΚ (60′-70′) έμεινε πίσω στο σκορ με γκολ του Γαλανόπουλου.

Όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους “κιτρινόμαυρους”, που δεν κατάφεραν να κλείσουν τους χώρους προς την εστία του Τσιντώντα, δεχόμενοι αρχικά την ισοφάριση από τον νεοεισελθόντα Κρμέντσικ και στη συνέχεια το δεύτερο γκολ από τον Ζίφκοβιτς στις καθυστερήσεις.

Με το ξεκίνημα του ματς ο ΠΑΟΚ πάτησε απειλητικά την περιοχή της ΑΕΚ. Κάθετη του Μπάμπα στον Σφιντέρσκι, πήγε να σουτάρει, αλλά ο Τσιγκρίνσκι έκανε καθοριστική προβολή σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης, κεφαλιά του Ίνγκασον, περνάει μακριά από το κάθετο του Τσιντώτα.

Η ΑΕΚ είχε στόχο να ρισκάρει και γι αυτό το λόγο επέλεξε να πιέσει ψηλά για να κλέψει μπάλες ώστε να γίνει απειλητική για τα καρέ του ΠΑΟΚ.

Ωστόσο ο “δικέφαλος” της Θεσσαλονίκης έβρισκε τους χώρους και στο 25 είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ροντρίγκο έβγαλε παράλληλη μπαλιά, με τον Τσιντώτα να αποκρούει το πλασέ του Ουάρντα από κοντά.

Στο 35′ ο Αουγκούστο έβγαλε βαθιά μπαλιά για τον Ουάρντα, αυτός με τη μία τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Σφιντέρσκι η κεφαλιά του οποίου κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μοναδική πραγματικά καλή στιγμή την ευκαιρία του Ουάρντα με την επέμβαση του Τσιντώτα. Και η μια κεφαλιά από τον Σφιντέρσκι επίσης. Καμία ουσιαστική φάση για την ΑΕΚ.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Τσιντώτας απομάκρυνε μια επικίνδυνη σέντρα στα καρέ του και στην εξέλιξη της φάσης ο Αουγκούστο σούταρε, η μπάλα πήρε φάλτσα πάνω στον Τσιγκρίνσκι και ο Τσιντώτας με αστάθεια έβγαλε σε κόρνερ.

Στο 60΄ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι. Από μια βαθιά μπαλιά στον Ουάρντα, ο τελευταίος βρήκε τον Σφιντέρσκι μέσα στην περιοχή και ο Γαλανόπουλος τον μάρκαρε ρίχνοντας τον στο έδαφος. Ο Βιερίνια ανέλαβε την εκτέλεση αλλά σημάδεψε το δοκάρι του Τσιντώτα.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα, η ΑΕΚ ανέβασε στροφές και απείλησε αρχικά στο 67′ όταν ο Αλμπάνης βρήκε ωραία τον Ανσαριφάρντ, αυτός από πλάγια θέση έκανε το γυριστό, απέκρουσε ο Πασχαλάκης, για να φτάσουμε στο 70′ όταν κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Τάνκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ στο πρώτο δοκάρι και ο Γαλανόπουλος με κεφαλιά νικάει τον Πασχαλάκη!

Οι γηπεδούχοι όμως αντέδρασαν και στο 84′ έφεραν το ματς στα ίσια με τον νεοεισελθόντα Κρμέντσικ. Ο Μπάμπα κράτησε την μπάλα, πάσαρε στον Κρμέντσικ που ήταν αμαρκάριστος πλάγια μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος νίκησε τον Τσιντώτα για το 1-1.

Από το σημείο εκείνο, η ΑΕΚ όφειλε να ρισκάρει και να τα παίξει όλα για όλα, καθώς με ένα δεύτερο γκολ, έπαιρνε την πρόκριση για τον τελικό.

Το γκολ όμως ήρθε από πλευράς ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα στο 90+6′, μετά το λάθος του Μιτάι το οποίο επωφελήθηκε ο Ζιφκοβιτς και με πλασέ νίκησε τον Τσιντώτα, σφραγίζοντας την πρόκριση για την ομάδα του.

Η ΑΕΚ για πρώτη φορά μετά από πέντε συνεχόμενες παρουσίες, μένει εκτός από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ αυτός είναι ο πρώτος αποκλεισμός του Χιμένεθ σε ημιτελικό.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία) : Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Βιερίνια (77′ Μιχαηλίδης), Βαρέλα, Μπάμπα, Ροντρίγκο, Σβαμπ, Αουγκούστο, Ουάρντα (87′ Τσιγγάρας), Ζίφκοβιτς (90+7′ Λύρατζης), Σφιντέρσκι (77′ Κρμέντσικ)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ) : Τσιντώτας, Νεντελτσεάρου, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι (88′ Κοσίδης), Λόπες, Βασιλαντωνόπουλος (88′ Νταντσένκο), Γαλανόπουλος, Σιμάνσκι (62′ Τάνκοβιτς), Κρίστισιτς (61′ Αλμπάνης), Μάνταλος, Ανσαριφάρντ

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

Τετάρτη 7/4

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός  1-1
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ  0-1

Μεγάλη Τετάρτη 28/4

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα  3-1

Μεγάλη Πέμπτη 29/4

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ  2-1

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected