Super League 1

“Έχυσε την καρδάρα” ο Παναθηναϊκός, 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης (βαθμολογία)

Απώλεια βαθμών για τον Παναθηναϊκό, που παραχώρησε ισοπαλία στον αδιάφορο βαθμολογικά Αστέρα και έχασε πολύτιμος έδαφος στην προσπάθεια που κάνει για την ευρωπαϊκή έξοδο.

Οι “πράσινοι” είδαν τους Αρκάδες να προηγούνται δύο φορές στο ματς και κατάφεραν να ισοφαρίσουν ισάριθμες φορές, ωστόσο δεν πέτυχαν την ανατροπή που επιδίωξαν, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο -3 από την 4η ΑΕΚ, που αγωνίζεται σε λίγη ώρα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Ντάνι Σουάρεθ έδωσε το προβάδισμα στους “κυανοκίτρινους” μόλις στο 10ο λεπτό, οι γηπεδούχοι όμως αντέδρασαν και στο 28′ ισοφάρισαν με γκολ του Χατζηγιοβάνη.

Όμως, λίγο πριν βγει το ημίχρονο, ο Αστέρας πήρε ξανά το προβάδισμα στο σκορ χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπαράλες.

Με την εκκίνηση του δευτέρου μέρος, οι “πράσινοι” έφεραν το ματς στα ίσια με πανομοιότυπο τρόπο και εκτελεστή τον Τάσο Χατζηγιοβάνη. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι πίεσε στη συνέχεια, είχε τις ευκαιρίες για ανατροπή, όμως δεν τα κατάφερε και τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος των play off, μένει πίσω στη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη τελική, αλλά στο 6’ το δεξί μακρινό σουτ του Χατζηγιοβάνη πέρασε άουτ.

Στην πρώτη του καλή στιγμή, όμως, ο Αστέρας άνοιξε το σκορ. Σε συνεργασία από δεξιά, ο Κώτσιρας έκανε γλυκιά σέντρα και ο Σουάρεθ με καρφωτή κεφαλιά εκτέλεσε τον Διούδη για το 0-1.

Στο 28’ ο Παναθηναϊκός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, έπειτα από γκάφα του Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε ισοφαρίσει σε 2-2 στο πρώτο ματς στις καθυστερήσεις. Σε μπαλιά του Βιγιαγάνιες, ο Παπαδόπουλος βγήκε από την περιοχή για ν’ απομακρύνει, αλλά δεν υπολόγισε σωστά την ταχύτητα της μπάλας, αυτή τον πέρασε κι ο Χατζηγιοβάνης σημείωσε το 1-1 σε άδεια εστία. Στο 34’ κεφαλιά του Ενγκμπακοτό από καλή θέση έφυγε άουτ.

Στο 42’, όμως, ο Παναθηναϊκός δέχθηκε νέα ψυχρολουσία. Ο Μπαράλες έπεσε στο έδαφος σε μαρκάρισμα του Πούγγουρα και ο Γκορτσίλας έδωσε πέναλτι. Αυστηρή απόφαση. Έλεγξε τη φάση στο VAR, επέμεινε στην απόφαση θεωρώντας ότι υπάρχει χαμηλά επαφή κι έτσι ο Μπαράλες έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα.

Ο Αργεντινός εκτέλεσε άσχημα το πέναλτι, ο Διούδης άγγιξε τη μπάλα, όμως, δεν κατάφερε να γλιτώσει το 1-2!!!

Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, κέρδισε κι αυτός πέναλτι μέσω VAR. Ο Μολό έκανε σέντρα, ο Σουάρεθ σε μονομαχία με τον Μακέντα βρήκε τη μπάλα με το δεξί χέρι. Ο Γκορτσίλας δεν έδωσε κάτι, αλλά ειδοποιήθηκε να πάει στο VAR. Είδε τη φάση κι έδωσε πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Χατζηγιοβάνης για το 2-2.

Στο 63’ το «τριφύλλι» έχασε μεγάλη ευκαιρία. Τακουνάκι του Μακέντα, ντρίμπλα του Χουάνκαρ, αλλά το δεξί σουτ, με το κακό πόδι δηλαδή, έφυγε άουτ. Στην εξέλιξη ο Γκόμες σούταρε άουτ για τον Αστέρα.

Στο 72’ ο Παναθηναϊκός έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Σέντρα του Χουάνκαρ, κεφαλιά του Ενγκμπακοτό, δεύτερη του Πούγγουρα από τη μικρή περιοχή και η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι! Στο 76’ επίσης σουτ του Βιγιαφάνιες είχε την ίδια κατάληξη.

Στο 77’ έχασε ευκαιρία και ο Αστέρας. Ο Τασουλής στο ύψος του πέναλτι εκτέλεσε με το δεξί, αλλά μπλόκαρε ο Διούδης.

Στο 90′ ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Καρλίτος βρήκε τον Σανκαρέ κι αυτός απέναντι στον Παπαδόπουλο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι!

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι) : Διούδης, Χουανκάρ, Μολό, Πούγγουρας (81′ Σανκαρέ), Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος (81′ Αϊτόρ), Νιάς, Χατζηγιοβάνης, Ενγμπακοτό (73′ Καμπετσής), Βιγιαφάνες, Μακέντα (66′ Καρλίτος)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς) : Παπαδόπουλος, Τασουλής, Κώτσιρας (90+4′ Γκαρθία), Χριστόπουλος, Σουάρεθ, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (57′ Αλί Μπαμπά), Τιλίκα (79′ Ρέτζις), Ριέρα (57′ Γκόμεθ), Μπαράλες (57′ Τζίμας)

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Άρης – Ολυμπιακός  1-1
Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης  2-2
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (21.30)

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ολυμπιακός 33 26 5 2 77 18 59 83
2 Άρης 33 17 8 8 41 24 17 59
3 ΠΑΟΚ 32 16 10 6 56 31 25 58
4 ΑΕΚ 32 16 7 9 50 42 8 55
5 Παναθηναϊκός 33 14 10 9 40 29 11 52
6 Αστέρας Τρίπολης 33 11 13 9 34 37 -3 46
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected