Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Παρηγοριά η νίκη στον επαναληπτικό για τη Ρόμα, στον τελικό του Europa η Γιουνάιτεντ

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της θα αγωνιστεί σε έναν τελικό Europa League η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

H ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ηττήθηκε μεν στο Ολίμπικο από τη Ρόμα με 3-2 αλλά είχε ως παρακαταθήκη το 6-2 του πρώτου αγώνα, με αποτέλεσμα να προκριθεί θριαμβευτικά στον τελικό του Γκντανσκ της Πολωνίας.

Οι Άγγλοι θα διεκδικήσουν τον δεύτερο τίτλο του θεσμού, μετά το 2017 όταν είχαν επικρατήσει με 2-0 στη Στοκχόλμη του Άγιαξ, χάρη στα γκολ των Πογκμπά και του σημερινού της αντιπάλου (παίκτη της Ρόμα πλέον) Μκταριάν.

Ο Έντισον Καβάνι έδωσε το προβάδισμα στους “κόκκινους διαβόλους” με γκολ στο 36ο λεπτό κι αυτό ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Η εκκίνηση του δευτέρου 45λεπτου όμως ανήκει στη Ρόμα που κατάφερε σε διάστημα τριών λεπτών να κάνει την ανατροπή, με τα γκολ των Έντιν Τζέκο (57′) και Μπράιαν Κριστάντε (60′).

Η απάντηση όμως των φιλοξενούμενων ήταν άμεση και πάλι με τον Καβάνι, ο οποίος στο 68′ ισοφάρισε σε 2-2.

Το τελικό 3-2 διαμόρφωσε ο 19χρονος Πολωνός μέσος, Νίκολα Ζαλέφσκι στο 78ο λεπτό.

Συνθέσεις

Ρόμα (Πάουλο Φονσέκα) : Μιράντε, Κάρσντορπ, Πέρες (69′ Σαντόν), Ιμπάνιεθ, Σμόλινγκ (30′ λ.τ. Ντάρμποε), Μαντσίνι, Πέδρο (76′ Ζαλέφσκι), Μκταριάν, Πελεγκρίνι, Κριστάντε, Τζέκο (76′ Μαγιοράλ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ) : Ντε Χέα, Σο (46′ Τέλες), Γουάν-Μπισάκα (46′ Ουίλιαμς), Μαγκουάιρ, Μπέιλι, Φρεντ, Ντε Μπέεκ, Πογκμπά (64′ Μάτιτς), Γκρίνγουντ, Μπρούνο Φερνάντες (84′ Μάτα), Καβάνι (73′ Ράσφορντ)

Το πρόγραμμα των ημιτελικών 

Πέμπτη 29/4 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρόμα  6-2
Βιγιαρεάλ – Άρσεναλ  2-1

Πέμπτη 6/5

Ρόμα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  3-2
Άρσεναλ – Βιγιαρεάλ  0-0

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected