Super League 2

Μεγάλο “διπλό” του Εργοτέλη στη Ξάνθη! (βαθμολογία)

Το «τρένο» του Εργοτέλη δεν σταματάει πουθενά καθώς επικράτησε και στην έδρα της Ξάνθης με 0-1 και πλέον κρατάει την τύχη του στα χέρια του, τουλάχιστον για την 2η θέση, ενώ μπορεί να πάρει ακόμα και την απευθείας άνοδο.

«Χρυσός» σκόρερ ήταν ο Τσέλιος ο οποίος με το απίθανο γκολ που σημείωσε χάρισε στην ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη τη νίκη «χρυσάφι».

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 5΄ απείλησαν με διαγώνιο σουτ του Παντελιάδη, με τον Κατσιμήτρο να μην αντιδράει σωστά αλλά τελικά ο Μπάτζιος έδιωξε προ του Παπάζογλου που καραδοκούσε.

Στο 8΄ μετά από κόρνερ του Έμπερτ, ο Θανάσης Παπάζογλου έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα έξω από την εστία του Κατσιμήτρου. Οι δύο αυτές στιγμές της Ξάνθης «αφύπνισαν» τους κιτρινόμαυρους οι οποίοι απείλησαν δύο φορές μέσα σε διάστημα μόλις 2΄ λεπτών, με τον Μανουσάκη από να δοκιμάζει τον Ίτσο από μακριά.

Ο Εργοτέλης πήρε την κατοχή της μπάλας ωστόσο δεν μπορούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Ξάνθης. Στο 23΄ μετά από μία βαθιά μπαλιά ο Κόνραντ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το λάθος της άμυνας, αλλά ο Ίτσο βγήκε έγκαιρα και έδιωξε με τα πόδια προ του Ολλανδού!

Ο ρυθμός έπεσε ωστόσο η Ξάνθη στο 39΄ είχε νέα καλή στιγμή και πάλι με κεφαλιά του Παπάζογλου με τη μπάλα να περνάει δίπλα από τα δοκάρια.

Η καλύτερη φάση του πρώτου μέρους ήρθε στις καθυστερήσεις, όταν ο Εργοτέλης κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο έξω από την περιοχή, με τον Σερβιλάκη ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση να κάνει ένα εξαιρετικό σουτ πάνω από το τείχος αλλά τον Ίτσο να διώχνει εντυπωσιακά με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται ισόπαλες στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους κιτρινόμαυρους, καθώς μόλις στη πρώτη φάση ο Εργοτέλης κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Συγκεκριμένα ο Τσέλιος πήρε τη μπάλα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και με ένα κεραυνό νίκησε το Ίτσο και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού!

Όπως ήταν φυσικό η Ξάνθη πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έψαξε την ισοφάριση, ωστόσο μέχρι το 65ο λεπτό ο Εργοτέλης δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Στο 68΄ ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ξάνθης στο παιχνίδι όταν μετά από σέντρα του Σιατραβάνη, ο Καπνίδης έπιασε μία δυνατή κεφαλιά με τη μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι του Κατσιμήτρου και τους αμυντικούς να διώχνουν στη συνέχεια.

Ο Μπάμπης Τεννές έπαιξε όλα του τα «επιθετικά» όπλα στο παιχνίδι με τους παίκτες των γηπεδούχων να επιτίθενται μαζικά με στόχο την ισοφάριση. Παρά τις όποιες προσπάθειες ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» οι οποίοι είχαν οπισθοχωρήσει κρατούσαν με σχετική ευκολία το προβάδισμα.

Στο 88΄ ήρθε πολύ καλή στιγμή για την Ξάνθη όταν ο Σιατραβάνης έκανε μία παράλληλη σέντρα από τα δεξιά, με τη μπάλα να περνάει από όλους και να μην καταλήγει σε τελική για τους «Ακρίτες».

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και ο Εργοτέλης ο οποίος συνεχίζει να «τρελαίνει» κόσμο πέτυχε την 4η συνεχόμενη νίκη του στα Play Off σε ισάριθμα παιχνίδια και πλέον ετοιμάζεται για τον «τελικό» στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό όπου σε περίπτωση νίκης μπορεί να πάρει ακόμα και την πρώτη θέση και την απευθείας άνοδο!

Συνθέσεις

Ξάνθη (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Παπάζογλου Τ., Μικελτάτζε, Τάτος, Πέτροβιτς (52′ Σιατραβάνης), Παπάζογλου Θ., Βέρκερ, Τζούρμαν (52′ Δημούτσος), Έμπερτ, Παντελιάδης, Θυμιάνης (52′ Καπνίδης)

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Κόλα, Πέιος, Σερβιλάκης, Μπουρσέλης, Τσέλιος (68΄ Κοκκίνης), Μπουτσάκης (45΄ Αμπντουλάχι), Μανουσάκης (79΄ Κωστανάσιος), Κόνραντ (58΄ Πατρινός)

Η βαθμολογία

1 Λεβαδειακός 26 14 8 4 42 15 27 50
2 Ιωνικός 26 15 5 6 42 28 14 50
3 Εργοτέλης 26 15 3 8 36 16 20 48
4 Ξάνθη 26 13 9 4 28 12 16 48
5 ΠΑΕ Χανιά 26 10 9 7 20 19 1 39
6 Διαγόρας Ρόδου 26 8 6 12 22 36 -14 30

Η τελευταία αγωνιστική (19/5)

Ιωνικός – Εργοτέλης
Ξάνθη – Λεβαδειακός
ΠΑΕ Χανιά – Διαγόρας Ρόδου

*με στοιχεία από το grandsport.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected