Κατηγορίες
Διάφορα

Συγκλονιστικό video από την φωτιά στα Γεράνεια Όρη, την ώρα η φωτιά περικύκλωσε πυροσβέστες και πολίτες!

Ότι και να πει κανείς για την μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες με την φωτιά, κάθε χρόνο, είναι λίγο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί αναδείξει το κίνδυνο που διατρέχουν.

Μία μικρή γεύση από το πεδίο και τον αγώνα που δίνουν, ο οποίος πολλές φορές είναι άνισος, μπορείτε να πάρετε από το παρακάτω video που δημοσιοποίησε ένας εθελοντής πυροσβέστης.

Την ώρα λοιπόν που η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη πλησίαζε τα σπίτια και οι τελευταίοι κάτοικοι απομακρύνονταν, στο σημείο εκείνο εγκλωβίστηκαν τουλάχιστον τρία οχήματα με πυροσβέστες και εθελοντές, αλλά και δέκα πολίτες.

Το πως μπορεί να γίνει το κακό και να βρεθείς σε αδιέξοδο εύκολα γίνεται αντιληπτό, κοιτάζοντας το που φαίνεται να είναι η φωτιά στην αρχή του video και που λίγα δευτερόλεπτα μετά, με τους ισχυρούς ανέμους να της δίνουν μεγάλη ταχύτητα.

Η περιγραφή
Αναλυτικά η περιγραφή του video αναφέρει: «Ξαφνικά σε δευτερόλεπτα όλα γύρω κλείνουν οι καπνοί σε κάνουν να νιώθεις να πνίγεσαι. Στο σημείο βρίσκονται οχήματα με πολίτες και επικρατεί ένας πανικός.

Οι ενέργειες μας με τα πληρώματα των οχημάτων στις δραματικές εκείνες στιγμές να σώσουμε τους πολίτες που στην κυριολεξία κάποιους τους κυνηγάμε να μην φύγουν από το σημείο. Με περίσσια ψυχραιμία ο Αττικάρχης δίνει πληροφορίες στο Συντονιστικό και αναφέρει ότι βρισκόμαστε σε έκτακτη ανάγκη. Το αποτέλεσμα για όλους μας ήταν ευτυχές. Η αλήθεια είναι ότι λίγο έλλειψε να συμβεί το κακό.

Το βίντεο είναι καθαρά ένα μικρό απόσπασμα από την κατάσταση που βιώσαμε και αποθανάτισε συνάδελφος οδηγός μέσα από όχημα.

Προσωπικά ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που ανησύχησαν για την κατάσταση μας και με έχουν πνίξει στα τηλέφωνα καθώς και όλους εκείνους που δώσαμε ολοήμερη μάχη για να σώσουμε τους συνανθρώπους μας και τις περιουσίες τους υπερβάλλοντας εαυτό και δυνάμεις».

*gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected